- Молоко 300 мл
- Сухі дріжджі 14 гр
- Пшеничне борошно 700 гр
- Яйця 3 шт.
- Цукор 3 стол.л.
- Сіль 1 гр
- Вершкове масло 60 гр
- Варення 250 гр
- Яєчні жовтки (для змащування пиріжків) 1 шт.
Пиріжки з варенням у духовці з дріжджового тіста
Дуже апетитні, рум'яні, пишні, повітряні! Пиріжки з дріжджового тіста з варенням у духовці потребують від вас багато часу, але воно того варте! Варення для начинки можна використовувати будь-яке наприклад з полуниці. Головне, щоб воно не було занадто рідким і не витікало під час запікання.

180 хв. Порції: 8 285 Кк
Приготування рецепту
Як зробити пиріжки з дріжджового тіста з варенням у духовці? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Борошно заздалегідь просійте через сито, щоб наситити його киснем. Для начинки можна взяти будь-яке варення, але обов'язково густе, щоб воно не витікало з пиріжків під час випікання.
Для приготування дріжджового тіста беріть простору глибоку чашу. Насипте в неї сіль, цукор і сухі дріжджі.
Залийте теплим молоком і перемішайте.
Підсипте трохи борошна, щоб тісто вийшло трохи густе. Змішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці хвилин на 15-30.
Дріжджі активно включаться в роботу й опара почне бродіння. Перемішайте її.
Розбийте в чашу яйця і додайте розтоплене вершкове масло. І знову все змішайте.
Поступово підсипайте в чашу просіяне борошно і замішуйте тісто. Орієнтуйтеся на консистенцію готового тіста.
Дріжджове тісто виходить м'яким і пластичним. Щоб воно не брало зайве борошно, наприкінці замісу змастіть руки рослинною олією і замішуйте тісто руками. Готове тісто залиште в теплому місці для підходу на 1 годину. Накрийте чашу рушником.
У теплоті тісто добре і швидко підходить. Обімніть його. Повторіть процес ще раз.
Для пиріжків наріжте тісто на невеликі шматочки. З кожного шматочка сформуйте коржик і викладіть трохи густого варення. Защипіть краї та сформуйте пиріжок.
Підготовлені пиріжки викладіть на деко, застелене пергаментом. Дайте пиріжкам полежати хвилин 10-15. Потім змастіть їх жовтком і поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.
Готові пиріжки стануть апетитного золотистого кольору. Вийміть їх із духовки, трохи остудіть і пригощайтеся.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 17.12.2023