- Яйця (великі) 2 шт.
- Сметана 1 стол.л.
- Шинка 60 гр
- Помідор (невеликий) 1 шт.
- Оливки 5 шт.
- Твердий сир 70 гр
- Сіль за смаком
- Базилік (сухий) 0.5 чайн.л.
- Рослинна олія 0.5 чайн.л.
- Петрушка для прикраси
Піца з яєць на сковороді
Просто, без тіста! Смачний сніданок нашвидкуруч! Піца з яєць на сковороді готується без тіста. В її основі ніжний яєчний шар, більше схожий на омлет. Такий нетрадиційний варіант улюбленої багатьма страви займе не більше 10 хвилин. Нашвидкуруч готовий смачний і поживний сніданок для всієї родини!

30 хв. Порції: 2 180 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу з яєць на сковороді? Підготуйте необхідні продукти. Для начинки вони можуть бути будь-якими на Ваш розсуд.
Ковбасні вироби (шинка, копчена або варена ковбаса, сосиски, бекон) наріжте тонкими скибочками.
Помідор помийте, обсушіть. Помідори вибирайте щільні. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізання вони помнуться і зіпсують зовнішній вигляд страви. Наріжте помідор скибочками або кружечками. Оливки наріжте кружечками або просто розріжте уздовж навпіл.
Твердий сир натріть на великій або дрібній тертці.
Яйця помийте, обсушіть. Збийте яйця зі сметаною до однорідності. Можна скористатися звичайною виделкою.
Сковороду візьміть з антипригарним покриттям, щоб яєчну основу було легко перевернути. Змастіть сковорідку рослинною олією, розігрійте. Вилийте на розігріту сковороду яєчну суміш. У мене сковорода з нижнім діаметром 18-19 см.
На помірному вогні обсмажте яєчну основу до загустіння. Краєчки мають легко відходити від бортиків, а середина бути трохи сируватою.
Переверніть основу на інший бік. І швиденько викладіть начинку.
Присипте основу піци базиліком. Можна використовувати готову приправу для піци.
Потім посипте гарячу основу тертим сиром. Трохи сиру залиште для верху. Сир розплавиться і скріпить усі інші складові начинки.
Поверх сиру викладіть скибочки шинки та помідора. Розкладіть кружечки оливок.
Зверху посипте піцу сиром, що залишився.
Прикрийте сковорідку кришкою і готуйте піцу на повільному вогні 4-5 хвилин.
Щойно сир розплавиться, піца готова.
Подавайте піцу з яєць одразу, поки вона тепла. При подачі можна прикрасити піцу свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 24.12.2023