- Яйця (великі) 2 шт.
- Твердий сир 30 гр
- Петрушка (3 гілочки) 10 гр
- Кефір (2,5% жирності) 3 стол.л.
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Пшеничне борошно 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Омлет на кефірі на сковороді
Ситний, простий, бюджетний і смачний сніданок для всієї родини! Омлет на кефірі на сковороді нічим не поступається класичному, приготованому на молоці. Омлет виходить із легкою кислинкою та кефірним смаком. Чудова заміна, якщо в будинку не виявилося молока.

20 хв. Порції: 2 207 Кк
Приготування рецепту
Як зробити омлет із яєць із кефіром на сковороді? Дуже просто і легко! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Кефір і яйця краще використовувати кімнатної температури, адже в холодній суміші сіль розчиняється погано. Замість рослинної олії можете використовувати для змащування сковороди вершкове масло.
Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
Сир натріть на великій або середній тертці. Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий.
Яйця розбийте в глибоку миску. Посоліть, поперчіть. Якщо яйця дрібні, візьміть 3 штуки.
Влийте кефір кімнатної температури. Усе збийте вінчиком до однорідності. Довго збивати не потрібно. Кристалики солі мають повністю розчинитися.
Борошно просійте через сито в омлетну суміш і перемішайте, розбиваючи всі грудочки. Суміш повинна мати консистенцію рідкої сметани. Можете зробити її рідшою, якщо вам більше подобається ніжніший омлет.
Додайте в омлет подрібнену зелень і перемішайте.
У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Вилийте в сковороду яєчно-молочну суміш. Зверху посипте тертим сиром.
Зменшіть вогонь до мінімального і смажте омлет під кришкою 5-7 хвилин. Врахуйте, що від розміру вашої сковорідки безпосередньо залежить діаметр і товщина готового омлету. У мене діаметр сковороди 22 см.
Готовий омлет перекладіть на тарілку і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 17.12.2023