- Білий хліб 4-5 шматочків
- Яйця 3 шт.
- Сметана 60 гр
- Пшеничне борошно (з гіркою) 1 стол.л.
- Сіль за смаком
- Томатний соус 2 стол.л.
- Твердий сир 50 гр
- Ковбаса та ковбасні вироби 100 гр
- Помідори 1 шт.
- Маслини 6 шт.
- Рослинна олія 1 стол.л.
Піца на хлібі на сковороді
Найшвидша, найпростіша, зі звичайних продуктів! Піца на хлібі на сковороді - оригінальний варіант приготування улюбленої всіма страви. Для основи чудово підійде будь-який білий хліб, вона робиться буквально за 5 хвилин. Така піца може послужити сніданком, перекусом і навіть вечерею.

20 хв. Порції: 4 229 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу на хлібі на сковороді? Підготуйте продукти. Хліб візьміть будь-який білий - батон, буханець, тостовий. Добре підійде вчорашній, що залишився. Наповнення начинки беріть на свій смак і наявність. У мене ковбаса в нарізці, помідор, маслини.
Наріжте хліб на середні шматочки. Частину зробіть невеликими - вони заповнять проміжки.
Яйця вбийте в миску, посоліть їх, додайте сметану і борошно. Добре перемішайте все виделкою або вінчиком до повної однорідності.
Розігрійте пательню на невеликому вогні, змастіть її невеликою кількістю рослинної олії. Викладіть на сковороду шматочки хліба, намагаючись, щоб вони лягли в один шар.
Залийте хліб яєчною масою і ложкою притисніть шматочки, щоб вони ввібрали якомога більше рідини та перетворилися на подобу млинця. Накрийте сковороду кришкою, вогонь зробіть невеликим.
Поки готується основа, приготуйте начинку. Сир натріть на крупній тертці.
Помідор наріжте кільцями.
Маслини - кільцями.
Смажте основу кілька хвилин, потім переверніть на інший бік. Змастіть її томатним соусом.
Рясно посипте основу тертим сиром. Зверху викладіть шматочки ковбаси, помідора і маслин.
Накрийте сковорідку кришкою і готуйте піцу кілька хвилин до розплавлення сиру.
Подавайте піцу до столу, нарізавши на шматочки. Приємного апетиту!
Рецепти соусу для піци можна подивитися в цьому каталозі: Соуси.
Кухня - Італійська кухня | Опубліковано: 26.03.2023