- Вода 250 мл
- Цукор 1 стол.л.
- Сіль 0,5 чайн.л.
- Сухі дріжджі 6 гр
- Рослинна олія 2 стол. л.
- Пшеничне борошно 400 гр
Білий хліб без яєць та без молока
Просто, смачно, апетитно, щодня! Білий хліб без яєць і молока робиться досить легко. Таким хлібом можна доповнити сніданок чи обід. Аромат його можна урізноманітнити спеціями, додаючи їх у тісто.

120 хв. Порції: 8 241 Кк
Приготування рецепту
Як спекти хліб без яєць і молока? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Борошно заздалегідь просійте через сито, щоб наситити його киснем. Завдяки просіюванню тісто краще піднімається і готові вироби виходять повітрянішими і м'якшими. Воду беріть теплу (35-39 градусів). У теплому середовищі дріжджі працюватимуть активніше.
У простору чашу налийте теплу воду і додайте сіль, цукор та дріжджі. Змішайте. Щоб надати аромату майбутньому хлібу можна додати спеції або сушені трави. Залишіть хвилин на 5, щоб дріжджі активувалися.
Потім влийте в чашу олію.
Поступово підсипайте борошно і замішуйте тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено у рецепті. Тому орієнтуйтесь на консистенцію готового тіста.
Тісто виходить м'яке та пластичне. Майже не липне до рук. Щоб тісто не брало в себе зайве борошно і перестало липнути до рук, змастіть руки олією та обмажте тісто з усіх боків. Накрийте тісто рушником та поставте в тепле місце на годину.
За цей час тісто збільшиться у розмірі. Обомніть його.
Викладіть тісто у форму, змащену олією. Якщо форми немає, то можна викласти тісто на противень, застелений пергаментом. Тоді домашній хліб вийде круглий. Залишіть тісто у формі постояти ще хвилин на 15-20. Воно трохи підійде і можна ставити до духовки. Випікайте білий хліб у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 40 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий домашній хліб збільшиться у розмірі та стане апетитного золотистого кольору. Вийміть його з форми, загорніть у рушник та остудіть. Приємного частування!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 26.01.2023