- Філе індички 600 гр
- Молодий кабачок (невеликий) 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Вершкове масло 20 гр
- Петрушка (5 гілочок) 12 гр
- Панірувальні сухарі 3 стол.л.
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Котлети із індички з кабачками
Смачні, м'які та дуже соковиті, для всієї родини! Котлети з індички з кабачками підійдуть до сніданку або вечері. Поєднання соковитих овочів і смачного м'яса надає їм незрівнянного смаку. Готувати їх швидко і просто, впорається навіть кулінар-початківець. До котлет підійде будь-який гарнір або салат.

60 хв. Порції: 8 130 Кк
Приготування рецепту
Як зробити соковиті котлети з індички з кабачками? Дуже просто! Почніть із підготовки необхідних продуктів за списком. М'ясо індички можете використовувати з грудки або зі стегна. Індичку можете замінити куркою. Олію можете використовувати будь-яку рослинну, яка підходить для смаження. Вершкове масло має бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника.
Філе індички вимийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Я використовував ніжне філе грудки.
Філе пропустіть через м'ясорубку або подрібніть у блендері. Щоб скоротити час приготування, можете використовувати готовий магазинний фарш.
Кабачок вимийте та потріть зі щіткою. Натріть на дрібній тертці разом зі шкіркою. Кабачок злегка посоліть і залиште на 15 хвилин, щоб дав сік. Потім сік, що виділився, злийте, кабачок злегка відіжміть.
Цибулю очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками. Щоб цибуля зовсім не відчувалася в котлетах, можете пропустити її через м'ясорубку разом із фаршем. Щоправда, в такому разі цибуля пустить багато вологи, і фарш, можливо, доведеться злегка згущувати борошном або манкою. Якщо ваша дитина не любить цибулю, можете взагалі не додавати її в котлети.
Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи та дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
У мисці з'єднайте фарш, цибулю та петрушку. Додайте панірувальні сухарі та м'яке вершкове масло. Масу посоліть, поперчіть і ретельно вимісіть. Яйце в цьому рецепті не потрібне, оскільки філе індички ніжне, а кабачок досить соковитий.
Додайте у фарш тертий кабачок і знову ретельно перемішайте.
З отриманого фаршу сформуйте рівні круглі котлети. У мене з цієї кількості фаршу вийшло 8 котлет.
У сковорідці на середньому вогні розігрійте олію й обсмажте на ній котлети з двох боків до появи золотистої скоринки.
Готові котлетки перекладіть на тарілку та подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 07.01.2024