- Цвітна капуста 200 гр
- Рис 2 стол.л.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Помідори 1 шт.
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Бульйон 1.3 л
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Овочевий суп з цвітною капустою та картоплею
Пісний, легкий, смачний, поживний, для дітей і дорослих! Відмінний овочевий суп із цвітною капустою і картоплею на курячому бульйоні виходить дуже корисним і насиченим. Зварити його можна в дні Великого Посту на звичайній воді або овочевому відварі. Подавайте зі сметаною або без!
40 хв. Порції: 6 57 Кк
Приготування рецепту
Як зварити овочевий суп із цвітною капустою та картоплею? Підготуйте всі продукти, які вказані за списком. Я варив суп на курячому бульйоні, ви можете приготувати з овочевого відвару або звичайної води. Так само можна використовувати м'ясний бульйон. Кількість рідини можна збільшити за бажанням, якщо ви хочете отримати більш рідкий суп.
Поставте бульйон на плиту і доведіть до кипіння.
У цей час картоплю очистіть від шкірки, обполосніть і наріжте невеликими шматочками. Це можуть бути брусочки або кубики, як вам більше подобається. Рис обполосніть кілька разів до чистої води.
У киплячий бульйон відправте картоплю і рис. Зменшіть полум'я до помірного і варіть усе під кришкою близько 10 хвилин. Кришку злегка відкрийте, щоб була невелика щілина.
Цибулю та морквину очистіть. Болгарський перець розріжте на дві частини та приберіть серцевину з насінням. Усе обполосніть і обсушіть серветками.
У сковороді розігрійте невелику кількість рафінованої рослинної олії. Обсмажте овочі на сильному вогні, періодично помішуючи.
Обполосніть помідори та цвітну капусту. Томати наріжте невеликими кубиками. Попередньо зніміть шкірку з помідорів за бажанням, я цього зазвичай не роблю. Капусту розберіть на маленькі суцвіття.
Коли картопля з рисом будуть практично готові, відправте в каструлю капусту. Залиште приблизно на п'ять хвилин.
Додайте в суп засмажку та помідори. Посоліть за смаком. Покип'ятіть на слабкому вогні ще близько п'яти хвилин.
Завершальним кроком додайте в каструлю зелень, нарізану дрібно. Чудово доповнять суп петрушка, кріп і зелена молода цибуля. Потримайте на плиті кілька секунд і зніміть каструлю з вогню. Дайте настоятися супу деякий час і подавайте!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 07.01.2024