- Макаронні вироби 200 гр
- Твердий сир 100 гр
- Курячі яйця 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Макарони з сиром і яйцем
Швидко, просто, смачно, на вечерю для всієї родини! Макарони з сиром і яйцем - страва, яку однаково люблять і дорослі, і діти. Цей рецепт відрізняється тим, що яйце не піддається сильному нагріванню, завдяки чому виходить щось на кшталт сирного соусу.
20 хв. Порції: 3 345 Кк
Приготування рецепту
Як зробити макарони з сиром і яйцем? Підготуйте продукти. Макарони підійдуть будь-якої форми, я взяв спагеті. Вибирайте якісну пасту, з твердих сортів пшениці - такі макарони смачніші та не розваряться на кашу.
Насамперед поставте каструлю з водою для варіння пасти на плиту. Поки вона закипає, займіться іншими продуктами. Сир натріть на крупній тертці. Беріть якісний і натуральний сир, без замінників молочних жирів. Найкраще підійде твердий або напівтвердий.
Яйце вбийте в миску. Злегка збийте їх виделкою до однорідності. Додайте трохи солі та меленого чорного перцю. Враховуйте, що яйце потім змішається з сиром, який також містить сіль, не пересоліть. Знову перемішайте яйце.
Всипте до нього тертий сир. Перемішайте.
Вода тим часом закипить. Посоліть її та закиньте макарони. Відразу перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Варіть пасту на середньому вогні за інструкцією на упаковці. Час від часу перемішуйте вміст каструлі. Не переваріть макарони, вони мають залишитися трохи твердими - така паста і смачніша, і корисніша.
Готові макарони перекладіть на сковороду. Краще, якщо вона буде з антипригарним покриттям, тоді сир не прилипне до дна. Щоб страва не вийшла сухою, влийте трохи води, в якій варилися макарони. Викладіть у сковорідку яйце із сиром. Вогонь зробіть мінімальним, тоді яйце не згорнеться, а перетвориться на соус. При постійному помішуванні добийтеся повного розплавлення сиру. Щойно це станеться, нагрівання вимкніть.
Одразу ж перекладіть макарони на тарілки, посипте їх меленим чорним перцем і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024