- Шпроти 150 гр
- Білий хліб (5-6 скибочок) 150 гр
- Помідори 2 шт.
- Часник 1 зубч.
- Петрушка (2 гілочки) 10 гр
- Кріп (1 гілочка) 5 гр
- Майонез 2 стол.л.
Бутерброди зі шпротами майонезом і часником на батоні
Проста закуска нашвидкуруч для будь-якого столу! Бутерброди зі шпротами, майонезом і часником на батоні мають великий успіх за святковим столом. Помідори та зелень надають закусці свіжості, а часник - гоструватого смаку, який дуже добре гармонує з копченими шпротами.
30 хв. Порції: 6 231 Кк
Приготування рецепту
Як зробити бутерброди зі шпротами, майонезом і часником на батоні? Дуже просто та швидко. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Замість звичайного батона можете використовувати пшеничний багет або житній хліб. Хліб краще купувати в нарізці. Так ви заощадите собі час. До того ж однаково нарізані рівні скибочки красивіше виглядають на столі. Помідори можете доповнити або замінити іншими овочами.
Шпроти вийміть із банки та обтрусіть від олії. Якщо хочете зробити страву ще дешевшою, можете використовувати замість цілих шпрот магазинний шпротний паштет.
Помідори вимийте, обсушіть і наріжте кружечками або часточками. Помідори вибирайте соковиті, але щільні.
Кріп і петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
У мисочці з'єднайте майонез, пропущений через прес часник і рубану зелень. Усе перемішайте. Я частину зелені заздалегідь подавив, щоб вона пустила сік і майонез забарвився в красивий блідо-зелений колір.
Зверху розподіліть по 1-2 скибочки помідора.
Зверху покладіть по 2 копчені шпротинки. Подайте бутерброди до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024