- Вермішель (павутинка) 180 гр
- Яйця 3 шт.
- Молоко 100 мл
- Вершкове масло (для змащування форми) 6 гр
- Сіль за смаком
Запіканка з вермішелі з яйцем і молоком у духовці
Солодка і смачна, як у дитячому садку! Для малоїжок! Запіканка з вермішелі з яйцем і молоком у духовці - це проста страва зі звичних усім продуктів. Виходить вона апетитною, ситною і дуже подобається дітям!

50 хв. Порції: 6 228 Кк
Приготування рецепту
Як зробити запіканку з вермішелі з яйцем і молоком у духовці? Підготуйте продукти. Вермішель візьміть тонку, вона ще називається Павутинка. Вибирайте якісну вермішель, із твердих сортів пшениці - вона і смачніша, і не перетворюється на кашу під час варіння.
Насамперед відваріть вермішель. Для цього закип'ятіть у сотейнику півлітра води, посоліть її. Всипте в киплячу воду павутинку, перемішайте. Варіть її на невеликому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин, не більше, щоб вермішель не розварилася занадто сильно. Потім злийте воду, відкинувши макарони на друшляк. Залиште вермішель трохи охолонути.
Вбийте яйця в миску, влийте в них молоко, додайте сіль за смаком. Вінчиком збийте все разом до однорідності. Яйця попередньо помийте, оскільки на них можуть бути шкідливі бактерії.
Візьміть форму для запікання відповідного розміру, змастіть її шматочком вершкового масла. Викладіть відварені макарони у форму. У мене ця кількість помістилася у дві форми, одна розміром 23146 см, інша трохи менша.
Залийте вермішель сумішшю яєць і молока, верх розрівняйте.
Поставте форму із запіканкою в духовку, попередньо розігріту до 180°С. Готуйте її приблизно 25-35 хвилин. Час вказано приблизно і залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру форми. Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд запіканки - вона має зазолотитися. Дістаньте форму із запіканкою з духовки і трохи остудіть.
Розріжте запіканку з вермішелі з яйцем і молоком як у дитячому садочку на шматочки та подавайте до столу. Мені дуже сподобалося їсти її зі сметаною, посипавши цукром. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 05.05.2023