- Капуста білокачанна 850 гр
- Кабачки 1 шт. (невеликий)
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кріп 7 гр
- Помідори чері 3 шт.
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Яйця 3 шт.
- Молоко 130 мл
- Пшеничне борошно 1.5 стол.л.
Запіканка овочева з кабачками в духовці
Ніжна, соковита, корисна, на кожен день! Овочева запіканка в духовці з кабачками - страва з тушкованих овочів, запечених у ніжній яєчній заливці. Готується вона легко і просто. А в літній сезон буде особливо смачною та корисною.

80 хв. Порції: 5 73 Кк
Приготування рецепту
Як зробити овочеву запіканку з кабачками в духовці? Підготуйте необхідні продукти. Замість кропу можна взяти петрушку. Попередньо очищену моркву помийте, натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками. У капусти видаліть верхнє пошкоджене листя, помийте. Нашаткуйте капусту тонкою соломкою.
Які кабачки підійдуть найкраще? Вибирайте молоді плоди з ніжною шкіркою. Помийте їх і очистіть від шкірки. Зовсім тоненьку шкірку зрізати не обов'язково. Якщо використовуєте більш зрілі кабачки, зріжте грубу шкірку і виріжте серединку з насінням. Кабачок натріть на крупній тертці.
Зелень помийте, обсушіть, дрібно наріжте.
На сковороді розігрійте рослинну олію. Викладіть на сковороду підготовлені моркву та цибулю. Обсмажте овочі на помірному вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Додайте на сковороду капусту, перемішайте. Продовжуйте готувати овочі, помішуючи, до напівготовності капусти.
Викладіть до овочів натертий кабачок, перемішайте. Овочі посоліть і тушкуйте до готовності. Молоді овочі дуже соковиті, тому під час тушкування краще не закривати сковорідку кришкою, щоб випаровувалася зайва волога.
Наприкінці приготування додайте до овочів кріп, поперчіть, перемішайте. Можна використовувати будь-які приправи за смаком і бажанням. Потоміть овочі 1-2 хвилини та зніміть із плити. Тушковані овочі остудіть. Щоб прискорити процес, перекладіть овочі зі сковорідки в іншу ємність.
Приготуйте заливку. Борошно залийте невеликою кількістю молока, розітріть до зникнення грудочок.
Додайте решту молока і перемішайте.
Збийте яйця вінчиком до однорідності. Обов'язково мийте яйця перед використанням, оскільки навіть на удавано чистій шкаралупі можуть бути шкідливі бактерії.
Додайте до яєць розведене в молоці борошно. Добре перемішайте.
Залийте тушковані овочі яєчною заливкою, перемішайте.
Форму для запікання (у мене розмір 18*18 см) змастіть рослинною олією, викладіть отриману овочеву масу, розрівняйте. Помідори чері, помийте, обсушіть. Розріжте кожну черрі навпіл і викладіть на запіканку зверху.
Поставте форму з овочами в попередньо розігріту до 180 С духовку і запікайте приблизно 25 хвилин. Запіканка ущільниться і злегка зарум'яниться з країв. Час приготування залежатиме від висоти запіканки та особливостей роботи духовки, які потрібно обов'язково враховувати.
Наріжте овочеву запіканку на порційні шматочки та подавайте. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 29.04.2023