- Курячі грудки 250 гр
- Печериці 250 гр
- Вершки (20%) 150 мл
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Кріп за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Курка з вершками та грибами на сковороді
Смачна, ніжна, ароматна, для всієї родини на вечерю! Курка з вершками та грибами на сковороді виходить дуже соковитою і зовсім не сухою завдяки швидкому обсмажуванню. До такої страви підійде будь-який гарнір, її легко та швидко приготувати до будь-якого застілля, щоденного чи святкового.

30 хв. Порції: 4 199 Кк
Приготування рецепту
Як зробити курку з вершками та грибами на сковороді? Підготуйте продукти. Для цього рецепта можна використовувати як філе курки, так і будь-які частини птиці, з кісточками і без. Замість печериць підійдуть будь-які інші гриби. Вершки для соусу краще використовувати 20%, 10% занадто рідкі, 33% - жирні. Зелень підійде будь-яка.
Гриби акуратно сполосніть і викладіть на паперовий рушник, щоб увібралася зайва рідина. Наріжте печериці на половинки або четвертинки, залежно від їхнього розміру. Враховуйте, що гриби зменшуються в розмірі під час термообробки, не дрібніть.
Куряче м'ясо обмийте і також обсушіть. Наріжте його невеликими шматочками.
Розігрійте на середньому вогні сковорідку, налийте на неї рослинну олію для смаження. Викладіть гриби. Смажте їх до легкого зарум'янювання, час від часу перемішуючи, близько 5 хвилин.
Потім викладіть до грибів шматочки курки. Вогонь зробіть сильнішим. Активно перемішуючи м'ясо, дочекайтеся його повного побіління з усіх боків. Такий спосіб обсмажування запечатає сік усередині, що зробить м'ясо соковитішим. Смажте курку 5-10 хвилин, залежно від розміру шматочків (великі шматки з кістками смажте довше). Посоліть і поперчіть м'ясо, перемішайте.
Влийте в сковороду вершки, вогонь зробіть невеликим. Тушкуйте страву при слабкому кипінні близько 5 хвилин. Густоту соусу регулюйте кількістю вершків, їх може знадобитися більше або менше. Наприкінці додайте дрібно нарізану зелень.
Подавайте курку з грибами до столу з будь-яким гарніром, я відварив спагеті. Приємного апетиту!
Купуйте свіжі печериці середнього розміру, сніжно-білого кольору без плям, пошкоджень, запаху гнилі. На дотик вони не повинні бути слизькими. Ретельно промийте гриби від ґрунту під струменем теплої або холодної води. Виріжте зіпсовані місця, якщо вони є. Мініатюрні грибочки розміром до 2 см чистити зовсім не обов'язково, достатньо їх добре промити. Більші печериці рекомендується чистити від плівочок.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 29.04.2023