- Молоко 500 мл
- Манка 120 гр
- Цукор 65 гр
- Вершкове масло 30 гр
- Яйця 1 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 1 стол.л.
- Ванільний цукор 1 чайн.л.
- Сіль (щіпка) 0.2 гр
- Яєчні жовтки (для змащування) 1 шт.
Запіканка з манки як у дитячому садку
Ніжна як хмаринка, ідеально для дитячого меню! Запіканка з манки як у дитячому садку припаде до смаку не тільки маленьким ласунам, а й дорослим. Її можна доповнити будь-якими фруктами і ягодами, згущеним молоком, сметаною і зробити сніданок не тільки ситним, а й дуже смачним!

70 хв. Порції: 4 178 Кк
Приготування рецепту
Як зробити запіканку з манки як у дитячому садку? Дуже просто! Для початку підготуйте інгредієнти за списком. Кукурудзяний крохмаль можете замінити на пшеничне борошно або картопляний крохмаль, але взяти їх наполовину менше. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Можете замінити цукор на будь-який цукрозамінник, що підходить для термічної обробки.
У сотейник або каструлю влийте молоко, всипте цукор, ванільний цукор і сіль та поставте на середній вогонь.
Поки молоко не закипіло, тонкою цівкою при постійному помішуванні всипте манну крупу. Якщо сипати манку в кипляче молоко, можуть швидко утворитися грудочки. Помішуючи, варіть манну кашу на повільному вогні до густоти. При цьому стежте, щоб каша не підгоріла знизу.
Готову кашу зніміть з вогню й охолодіть до теплого стану. Додайте вершкове масло, яйце та кукурудзяний крохмаль.
Збийте масу міксером до пишності. Це додасть запіканці легкості.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями. Викладіть манну суміш і розрівняйте. Змастіть поверхню запіканки жовтком.
Поставте форму в розігріту до 180°С духовку, запікайте близько 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Час і температура вказані приблизно, точний час випікання залежатиме від товщини запіканки, обраної форми та вашої техніки. Подавати можете в теплому або холодному вигляді, поставивши на 5-6 годин у холодильник.
Готову запіканку наріжте на шматочки та подайте до столу, прикрасивши свіжими фруктами та м'ятою. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 20.05.2023