- Картопля 500 гр
- Фарш м'ясний 500 гр
- Цибуля 1 шт.
- Твердий сир 200 гр
- Сметана 100 гр
- Рослинна олія 10 гр
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Запіканка з картоплі з фаршем і сиром у духовці
Проста в приготуванні та дуже смачна! Запіканка з картоплі з фаршем і сиром у духовці - це ідеальний варіант ситного обіду або вечері. Мінімум витраченого часу і доступні інгредієнти. Можна зробити пісний варіант страви, взявши замість м'яса гриби.

80 хв. Порції: 3 231 Кк
Приготування рецепту
Як зробити запіканку з картоплі, фаршу та сиру в духовці? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Фарш можна брати з будь-якого виду м'яса або з кількох видів. У мене фарш зі свинини та яловичини. Картоплю заздалегідь очистіть від шкірки та обполосніть від забруднень. Сир вибирайте на свій смак.
Очищену картоплю наріжте тонкими слайсами.
Для запікання підійде будь-яка жароміцна форма. Вона може бути скляна, керамічна або металева. Дно та боки форми змастіть рослинною олією. Викладіть на дно форми нарізану картоплю.
Змастіть його сметаною та посипте сіллю. Замість сметани можете промазати шар картоплі натуральним йогуртом без добавок або майонезом.
Зверху потріть шар сиру.
Цибулину очистіть, дрібно наріжте і змішайте з фаршем.
Тонким шаром викладіть фарш. Посипте його сіллю та спеціями. По фаршу розподіліть ще трохи тертого сиру.
Усі шари ще раз повторіть. Також прошаровуйте їх тертим сиром. Під час запікання він плавитиметься і скріплюватиме всі шари між собою. Верхній шар картоплі посипте рясно тертим сиром і поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.
Готова запіканка стане апетитного золотистого кольору. Сир на поверхні добре підрум'яниться. Вийміть її з духовки, прикрасьте зеленню та подавайте до столу. Розкладіть запіканку по тарілках і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 08.06.2023