- Моцарела 100 гр
- Яйця 4 шт.
- Хліб (2 скибочки хліба для тостів) 20 гр
- Рослинна олія 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Яйце з сиром у духовці
Простий, доступний і ситний сніданок для всієї родини! Яйце з сиром у духовці допоможе урізноманітнити меню, коли звичайна яєчня набридла і хочеться чогось нового. Запечене на хлібі з тертим сиром, воно виходить смачним і ситним, сподобається всій родині.
30 хв. Порції: 2 205 Кк
Приготування рецепту
Як зробити яйце з сиром у духовці? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Яйця беріть великі добірні. Щоб страва вийшла не тільки смачною, а й красивою, краще використовуйте сільські яйця з великим жовтком насиченого жовтого кольору. Яйця обов'язково беріть свіжі. Рослинну олію можете замінити на вершкове масло. Хліб можете використовувати пшеничний або житній. У мене пшеничний хліб для тостів.
Моцарелу вийміть із розсолу, обтрусіть від зайвої вологи та натріть на крупній тертці. Моцарелу можете замінити на будь-який інший сир за смаком.
Невелику квадратну або прямокутну форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладіть на дно хліб, за потреби обрізавши по краях так, щоб він повністю вліз в обрану форму. Форму краще беріть компактну. У мене форма 20 на 15 сантиметрів.
Зверху посипте хліб половиною тертого сиру.
На сир акуратно розбийте по черзі 4 яйця, намагаючись зберегти жовток цілим.
Яйця посоліть, поперчіть за смаком. За бажанням можете додати свої спеції за смаком.
Зверху посипте яйця рештою тертого сиру. Поставте форму в розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки. Сир має розплавитися, яйця дійти до готовності.
Гарячі запечені яйця з сиром одразу ж подайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024