- Пшеничне борошно 100 гр
- Яйця 4 шт.
- Цукор 120 гр
- Крохмаль 30 гр
- Молоко 40 мл
- Рослинна олія 20 гр
- Ванілін (на кінчику ножа) за смаком
- Сіль (щіпка) за смаком
Бісквіт на молоці
Найпишніший, найкрасивіший, найсмачніший, зі звичайних продуктів! Бісквіт на молоці - чудова основа для будь-якого торта. Він виходить неймовірно м'яким, високим, не кришиться при нарізці. У складі бісквіта немає розпушувача, він піднімається за рахунок добре збитих яєць.
60 хв. Порції: 8 276 Кк
Приготування рецепту
Як зробити бісквіт на молоці? Підготуйте продукти. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури, це важливо для вдалого бісквіта. Тому вийміть яйця та молоко з холодильника заздалегідь. Крохмаль візьміть картопляний, олію - без запаху.
Яйця добре помийте й обсушіть. Розділіть дуже акуратно яйця на жовтки і білки, влийте їх у різні чаші. Жодна крапля жовтка не повинна потрапити в білки, інакше вони не зіб'ються надалі.
Почніть міксером збивати білки на середніх обертах, додавши до них дрібку солі - вона зробить їх стабільнішими. Коли білки побіліють, почніть порціями всипати до них цукор, добре вимішуючи після кожного додавання. Коли весь цукор буде додано, продовжте збивання до щільних піків. Не потрібно домагатися консистенції як для випікання безе, для бісквіта достатньо просто густої маси.
Потім, не припиняючи збивання, введіть у білкову масу по одному жовтки. Зупиніть збивання, коли маса стане пишною й однорідною.
В окрему миску просійте борошно та крохмаль. Додайте дрібку ваніліну. Перемішайте сухі інгредієнти.
Всипте до яєць борошно в три прийоми. Кожну порцію акуратно втручайте за допомогою силіконової лопатки - вона не зруйнує бульбашки повітря у збитих яйцях. Рухи мають бути від низу до верху, закопуючими.
Додайте в молоко рослинну олію, перемішайте.
Також порціями влийте в тісто молоко з маслом. Намагайтеся лити по краю миски, також акуратно розмішуючи масу лопаткою. Має вийти однорідне тісто консистенції густої сметани.
Підготуйте форму для випічки. Я пік у кільці діаметром 18 см, дно зробив із фольги. Змащувати форму не потрібно. Вилийте в неї тісто. Саму форму встановіть на деко.
Духовку розігрійте до температури 170°С, верх-низ, без конвекції. Випікайте бісквіт від 40 до 50 хвилин, дверцята перші 20 хвилин не відчиняйте. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою - вона має вийти сухою з середини. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та висоти форми.
Готовий бісквіт залиште на 5 хвилин у духовці з прочиненими дверцятами, потім вийміть і потримайте ще 5 хвилин. Вийміть бісквіт із форми і повністю остудіть на решітці. Потім загорніть у пакет або плівку і приберіть у холодильник щонайменше на 8 годин - бісквіт стане одноріднішим і не буде кришитися під час нарізання.
Бісквіт ви можете подати до столу просто нарізавши на шматки або використати його як основу для торта. Крем підійде будь-який. Приємного апетиту!
Це поки що найкращий рецепт бісквіта, який я куштував на сьогоднішній день - він дійсно дуже пишний, абсолютно рівний і не кришиться під час нарізання.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024