- Яловичина 350 гр
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Помідор 1 шт.
- Часник 2 зубч.
- Томатна паста 1 чайн.л.
- Рослинна олія 20 гр
- Спеції сухі за смаком
- Картопля 800 гр
- Вершкове масло 20 гр
- Молоко 250 мл
- Сіль за смаком
Підлива до картопляного пюре з м'ясом
Нашвидкуруч, із доступних продуктів, легко і просто! Підлива до картопляного пюре з м'ясом стане частим гостем на вашому столі. Будь-яка, навіть господиня-початківець впорається з цією стравою з першого разу. Робиться вона швидко зі звичайних інгредієнтів.
45 хв. Порції: 4 100 Кк
Приготування рецепту
Як зробити підливу до картопляного пюре з м'ясом? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. М'ясо можна використовувати будь-яке. Я готуватиму з яловичини. Вибирайте молоде м'ясо - воно швидше приготується.
М'ясо промийте в проточній воді та трохи обсушіть. Виріжте плівки та жилки. Наріжте м'ясо на невеликі шматочки.
Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть і дрібно наріжте.
Паралельно поставте варитися картоплю для гарніру. Варіть її в киплячій підсоленій воді хвилин 25 до м'якості. Потім гарячу воду злийте. Додайте в каструлю вершкове масло та молоко.
Розімніть товкачиком до стану пюре.
На гарячу пательню налийте трохи рослинної олії та викладіть нарізане м'ясо. Обсмажуйте м'ясо кілька хвилин, щоб воно почало підсмажуватися.
Потім додайте в сковороду цибулю. Усе перемішайте й обсмажуйте ще 2-3 хвилини. Від цибулі з'явиться характерний аромат.
Помідор натріть на тертці, додайте до нього трохи томатної пасти та воду. Перемішайте та залийте м'ясо. Додайте сіль і спеції. Накрийте сковороду кришкою. Тушкуйте м'ясо в соусі 20-30 хвилин на невеликому вогні до м'якості.
Час тушкування залежатиме від готовності м'яса. Кількість води можна трохи змінити залежно від того, скільки підливи ви хочете отримати. Наприкінці додайте очищений і пропущений через прес часник, накрийте кришкою, потримайте на вогні 1 хвилину і приберіть із плити. Дайте постояти під кришкою хвилин 5. Готову м'ясну поливу доповніть картопляним пюре і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024