- Рисове борошно 160 гр
- Кукурудзяний крохмаль 25 гр
- Вода 200 мл
- Яйце 1 шт.
- Яєчний жовток 1 шт.
- Яєчний білок 1 шт.
- Сіль за смаком
- Творог (знежирений) 250 гр
- Родзинки 100 гр
Вареники з творогу
Ви не відрізните їх за смаком від традиційних! Вареники з кисломолочного сиру - чудова альтернатива звичної страви з нижчим вмістом калорій. Тісто готується з рисовим борошном, а замість цукру в начинку додаються родзинки. Щоб із тістом було зручніше працювати, рисове борошно спочатку заварюють.
30 хв. Порції: 4 176 Кк
Приготування рецепту
Як зробити вареники з творогом і рисовим борошном? Підготуйте продукти. Борошна дано приблизну кількість, будете дивитися за тістом, може піти більше або менше. Крохмаль можете взяти і картопляний. Творог візьміть знежирений або невеликої жирності. Замість цукру в начинці використовуються родзинки, можете також використовувати цукрозамінник або мед.
Влийте в сотейник із товстим дном усю воду, всипте сіль. Поставте сотейник на вогонь. Борошно змішайте з крохмалем.
Щойно вода закипить, при постійному помішуванні всипте в неї цівкою борошно з крохмалем. Активно перемішуючи в'язку масу, проваріть її близько хвилини. Потім вогонь вимкніть і залиште заварну основу остигати.
Поки вона остигає приготуйте начинку. Ізюм залийте окропом і залиште постояти приблизно 10 хвилин, потім воду злийте, а родзинки відкиньте на сито, щоб із них стекла зайва вода.
Сир покладіть у миску, додайте в нього яєчний білок і родзинки. Перемішайте начинку до однорідності.
В остиглу основу вбийте ціле яйце і додайте жовток, що залишився від начинки. Перемішайте. Основа для вареників не має бути гарячою, інакше яєчний білок при додаванні може згорнутися.
На стіл насипте трохи борошна і викладіть заварну частину з яйцем. Вимісіть тісто. За необхідності підсипайте потроху борошно. тісто має стати однорідним і еластичним.
Відріжте частину тіста і розкатайте його на столі, присипаному борошном, у тонкий пласт.
Відповідною формою або склянкою виріжте з тіста кружечки. У центр заготовки покладіть трохи начинки. Складіть вареник спочатку навпіл. Краї зліпіть. Заварне тісто досить легко ліпиться. Можете додатково закрутити край косичкою. Зліпіть таким чином вареники з усього тіста.
Відваріть вареники в киплячій воді на невеликому вогні. Варіть їх порціями, щоб вареники не злиплися. Подавайте готові вареники зі сметаною та медом. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 03.03.2024