- Кальмари (великі) 2 шт.
- Печериці 250 гр
- Твердий сир 200 гр
- Сметана 80 гр
- Цибуля 1 шт.
- Курячі яйця 2 шт.
- Часник 2 зубч.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Петрушка 10 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сметана 120 гр
- Соєвий соус 2 стол.л.
Кальмари фаршировані грибами та яйцем
Вишукане частування підкорить шикарним смаком і простотою. Кальмари, фаршировані грибами та яйцем, сподобається всім, хто любить кальмари та середземноморську кухню загалом. Кальмари - цінне джерело білка. Тому страва сподобається тим, хто стежить за харчуванням і фігурою.

45 хв. Порції: 2 170 Кк
Приготування рецепту
Як зробити кальмари, фаршировані грибами, яйцем і сиром у духовці? Приготуйте необхідні інгредієнти. Якщо кальмари заморожені, попередньо їх розморозьте, але не до кінця - підморожені кальмари очищати легше. У мене кальмари цілі, з хвостами. Але можете купити і вже підготовлені очищені очищені заморожені трубки без хвостів. Їх потрібно буде просто розморозити.
Кальмари очистіть від шкірки, внутрішніх плівок, видаліть хітинову пластину та нутрощі. Гарненько промийте. Викладіть кальмари в киплячу підсолену воду і проваріть не довше 1 хвилини. Нам потрібно тільки, щоб кальмари розпрямилися і стали пружними - так їх легше фарширувати. Вийміть кальмари на тарілку й охолодіть.
Гриби вимийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками або пластинками. Печериці за можливості вибирайте молоденькі та свіжі. Крім печериць можете використовувати будь-які інші гриби за смаком. Але їх, можливо, доведеться попередньо відварити, особливо якщо це свіжі лісові гриби.
Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Яйця зваріть круто, охолодіть і очистіть. Натріть яйця на крупній тертці. Як зварити яйця круто? Покладіть їх у холодну воду, поставте варити на невеликий вогонь. Варіть яйця близько 9 хвилин після закипання, потім залийте холодною водою й остудіть. Від різкого перепаду температур шкаралупа краще очиститься.
Сир також натріть на крупній тертці.
Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. Петрушку можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою або іншою зеленню за смаком.
Для соусу в мисочці з'єднайте сметану та соєвий соус і перемішайте. Увімкніть духовку на 180 градусів.
У сковорідці на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Обсмажте гриби з цибулею до легкого золотистого кольору. Наприкінці гриби посоліть і поперчіть.
У мисці змішайте обсмажені гриби, варені яйця, сир, зелень, пропущені через прес зубчики часнику і сметану.
Щільно нафаршируйте тушки кальмарів підготовленою начинкою і скріпіть краї кальмарів зубочистками, щоб начинка не витікала під час запікання. Такої кількості начинки вистачить на 2 великих або 3 середніх кальмари.
Викладіть фаршировані кальмари в змащену олією форму для запікання і полийте соусом. Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і запікайте кальмари близько 15 хвилин.
Кальмари, фаршировані грибами, яйцем і сиром, перекладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 03.03.2024