Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Кальмари фаршировані грибами та яйцем

Вишукане частування підкорить шикарним смаком і простотою. Кальмари, фаршировані грибами та яйцем, сподобається всім, хто любить кальмари та середземноморську кухню загалом. Кальмари - цінне джерело білка. Тому страва сподобається тим, хто стежить за харчуванням і фігурою.

Кальмари фаршировані грибами та яйцем

45 хв. Порції: 2 170 Кк


  1. Кальмари (великі) 2 шт.
  2. Печериці 250 гр
  3. Твердий сир 200 гр
  4. Сметана 80 гр
  5. Цибуля 1 шт.
  6. Курячі яйця 2 шт.
  7. Часник 2 зубч.
  8. Рослинна олія 2 стол.л.
  9. Петрушка 10 гр
  10. Перець чорний мелений за смаком
  11. Сметана 120 гр
  12. Соєвий соус 2 стол.л.


Приготування рецепту

  1. Як зробити кальмари, фаршировані грибами, яйцем і сиром у духовці? Приготуйте необхідні інгредієнти. Якщо кальмари заморожені, попередньо їх розморозьте, але не до кінця - підморожені кальмари очищати легше. У мене кальмари цілі, з хвостами. Але можете купити і вже підготовлені очищені очищені заморожені трубки без хвостів. Їх потрібно буде просто розморозити.

  2. Кальмари очистіть від шкірки, внутрішніх плівок, видаліть хітинову пластину та нутрощі. Гарненько промийте. Викладіть кальмари в киплячу підсолену воду і проваріть не довше 1 хвилини. Нам потрібно тільки, щоб кальмари розпрямилися і стали пружними - так їх легше фарширувати. Вийміть кальмари на тарілку й охолодіть.

  3. Гриби вимийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками або пластинками. Печериці за можливості вибирайте молоденькі та свіжі. Крім печериць можете використовувати будь-які інші гриби за смаком. Але їх, можливо, доведеться попередньо відварити, особливо якщо це свіжі лісові гриби.

  4. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.

  5. Яйця зваріть круто, охолодіть і очистіть. Натріть яйця на крупній тертці. Як зварити яйця круто? Покладіть їх у холодну воду, поставте варити на невеликий вогонь. Варіть яйця близько 9 хвилин після закипання, потім залийте холодною водою й остудіть. Від різкого перепаду температур шкаралупа краще очиститься.

  6. Сир також натріть на крупній тертці.

  7. Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. Петрушку можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою або іншою зеленню за смаком.

  8. Для соусу в мисочці з'єднайте сметану та соєвий соус і перемішайте. Увімкніть духовку на 180 градусів.

  9. У сковорідці на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Обсмажте гриби з цибулею до легкого золотистого кольору. Наприкінці гриби посоліть і поперчіть.

  10. У мисці змішайте обсмажені гриби, варені яйця, сир, зелень, пропущені через прес зубчики часнику і сметану.

  11. Щільно нафаршируйте тушки кальмарів підготовленою начинкою і скріпіть краї кальмарів зубочистками, щоб начинка не витікала під час запікання. Такої кількості начинки вистачить на 2 великих або 3 середніх кальмари.

  12. Викладіть фаршировані кальмари в змащену олією форму для запікання і полийте соусом. Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і запікайте кальмари близько 15 хвилин.

  13. Кальмари, фаршировані грибами, яйцем і сиром, перекладіть на тарілку, прикрасьте зеленню і подайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 03.03.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com