- Картопля 500 гр
- Фарш м'ясний (свинина+яловичина) 400 гр
- Помідори 250 гр
- Твердий сир 150 гр
- Сметана (20%) 150 гр
- Майонез 50 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубч.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Суміш трав (прованських (1 ч. л.)) 5 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
М'ясо по-французьки в духовці з фаршу
Соковита запіканка із сирною скоринкою. Усім припаде до смаку! М'ясо по-французьки в духовці з фаршу - це ідеальна страва для тих, хто хоче швидко нагодувати сім'ю смачним обідом або вечерею. У ній поєднуються одразу м'ясо та гарнір, що істотно заощадить час і сили.

80 хв. Порції: 6 204 Кк
Приготування рецепту
Як зробити м'ясо по-французьки в духовці з фаршу з картоплею та помідорами? Підготуйте необхідні продукти. У мене фарш змішаний. Також можете використовувати фарш свинячий, яловичий, курячий, з індички. Фарш можете взяти магазинний або зробити самостійно з обраного виду м'яса. Заздалегідь увімкніть духовку на 180℃.
Картоплю вимийте, почистіть і наріжте тонкими кружечками. Додайте в картоплю олію, прованські трави, сіль, перець і перемішайте.
Цибулину очистіть і розріжте на 2 частини. Одну частину наріжте дрібними кубиками, другу - півкільцями.
У мисці з'єднайте фарш, 50 г сметани, нарізану дрібними кубиками цибулю, пропущені через прес зубчики часнику, сіль і перець та перемішайте.
Сир натріть на крупній тертці. Сир вибирайте хорошої якості, підійде як твердий, так і інших сортів. Головне, щоб він був без замінників молочних жирів, смачний і добре плавився.
В іншій мисочці з'єднайте тертий сир, решту сметани, майонез, сіль і перець та перемішайте.
Помідори наріжте часточками або кружечками.
На дно форми для запікання викладіть усю картоплю рівним шаром.
Зверху рівним шаром розподіліть фарш. Поверх фаршу викладіть кружечки помідорів.
На помідори покладіть півкільця цибулі. Можете міняти шари місцями, але ця черговість, що в рецепті - найоптимальніша. М'ясні соки просочать картоплю, а томатні - фарш. У підсумку всі шари як слід пропечуться і збережуть соковитість.
Зверху розподіліть сирну масу. Випікайте в розігрітій до 180℃ духовці близько 45 хвилин до рум'яної скоринки. Точний час залежить від вашої духовки. Приємного апетиту!
Кухня - Французька кухня | Опубліковано: 03.03.2024