- Борошно 2 стак.
- Молоко 150 мл
- Яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Картопля 6 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець горошком 6 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 2 стол.л.
Вареники в мультиварці на пару
Навіть без плити ви поласуєте улюбленою стравою! Вареники в мультиварці на пару нічим не відрізняються від традиційних, зварених у воді. Вони такі ж апетитні, особливо подані зі смаженою цибулею. Тісто при такій обробці не розвалиться, а для начинки можна взяти вчорашнє пюре.
40 хв. Порції: 6 139 Кк
Приготування рецепту
Як зварити смачні вареники з картоплею в мультиварці на пару? Підготуйте продукти. Вареники у мене будуть із картоплею, тому я взяв як начинку вже готове картопляне пюре. Можете відварити його на свій смак або використати те, що залишилося від учорашньої вечері. Але взагалі окрім картоплі підійде будь-яка інша начинка, відрізнятиметься лише час приготування на парі.
Насамперед замісіть тісто для вареників на пару. Всипте в миску борошно, додайте в нього сіль, перемішайте. Вбийте зверху яйце.
Почніть замішувати тісто, поступово вливаючи в нього тепле молоко. Замість молока ви можете використовувати воду. Коли розмішувати виделкою буде вже незручно, почніть заміс руками. Зараз вам стане зрозуміло, що потрібно додати в тісто, рідини чи борошна. Якщо воно дуже круте, то влийте ще трохи молока, якщо занадто липке, то всипте борошна.
Наприкінці замісу у вас має вийти гладке однорідне тісто, яке практично не липне до рук. Зберіть тісто в кулю, накрийте серветкою і залиште полежати на столі на 15 хвилин - за цей час залишки рідини вберуться, у борошні розвинеться клейковина, яка відповідає за еластичність. У результаті з тістом буде легше працювати.
Розкачайте тісто, що вилежалося, на столі, припорошеному борошном, у тонкий пласт. Зручніше буде розкачувати його частинами.
Виріжте відповідною склянкою кружечки з усього тіста.
Викладіть у центр кружечків начинку. Зліпіть краї вареника навпіл, край прикрасьте косичкою - так вареники не розваляться.
У чашу мультиварки влийте воду, покладіть лавровий лист і перець горошком. Встановіть у чашу піддон для варіння на пару. Змастіть його краплею рослинної олії. Викладіть на дно вареники в один шар, щоб вони не торкалися один одного. Також ви можете приготувати вареники на парі в пароварці, мантоварці або спорудити пароварку з каструлі та друшляка.
Встановіть відповідну для варіння на пару програму, у мене вона так і називається Варка на пару. У вас може називатися по іншому залежно від моделі мультиварки. Час виставите 20 хвилин. Готуйте вареники при закритій кришці до сигналу, потім дістаньте і закладіть наступну партію. Час вказано приблизно, оскільки він залежатиме від розміру вареників і особливостей роботи вашої мультиварки.
Поки вареники готуються, посмажте цибулю до золотистого стану на рослинній олії.
Подавайте вареники зі смаженою цибулею та сметаною. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 05.02.2024