- Качина грудка 2 шт.
- Картопля 4 шт.
- Яблука 2 шт.
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Часник 5 зубч.
- Сіль за смаком
- Цукор 0.5 чайн.л.
- Італійські трави 1 стол.л.
- Паприка 1 стол.л.
- Перець чорний мелений 0.5 стол.л.
- Зелень за смаком
Качина грудка з яблуками та картоплею в духовці
Дивовижно смачна, яскрава та неймовірно ситна страва! Качині грудки з яблуками та картоплею, запечені в рукаві в духовці - це чудовий варіант страви на сімейний або святковий стіл, а також звану вечерю. Соковита качка, що тане в роті, в поєднанні з фруктами та овочами нікого не залишить байдужим!

120 хв. Порції: 2 154 Кк
Приготування рецепту
Як запекти качині грудки з яблуками та картоплею в духовці? Підготуйте всі продукти, зазначені в рецепті. Яблука підійдуть кисло-солодких і солодких сортів. Кількість часнику можна збільшити або зменшити на свій смак.
У невелику глибоку ємність додайте спеції, сіль і цукор. Набір приправ може бути будь-яким на ваш смак. Я використовував мелену солодку паприку, чорний запашний перець і прованські трави. Усе перемішайте.
Часник очистіть від шкірки та пропустіть зубки через прес або чеснокодавилку. З качиних грудок видаліть залишки пір'я, якщо такі є. Обполосніть м'ясо під проточною холодною водою і обсушіть паперовими серветками. Натріть грудки з усіх боків часником.
Суміш приправ умовно розділіть на дві частини - одну ми будемо використовувати для м'яса, другу - для яблук із картоплею. Натріть качині грудки з усіх боків приправами. Залиште на деякий час маринуватися. 30-60 хвилин буде цілком достатньо.
А в цей час приготуйте все інше. Картоплю очистіть від шкірки та обполосніть. Яблука вимийте та обсушіть. Наріжте картоплю і яблука часточками, як на фото. Відправте в зручну ємність. Влийте 1 ст.л. олії та добре все перемішайте.
Всипте приправу, що залишилася, і ретельно все перемішайте так, щоб кожен шматочок опинився в ароматних спеціях.
У рукав для запікання викладіть рівним шаром яблука з картоплею та качині грудки. Зав'яжіть рукав із двох боків і зробіть проколи зубочисткою на поверхні рукава. Покладіть качку в холодну духовку і запікайте до готовності. Час і температура приготування залежить повністю від можливостей вашої духовки. Я готував при температурі 200 градусів близько 1 год. 20хв.
Подавайте страву в гарячому вигляді. Соковито, ароматно та неймовірно смачно! Приємного Вам апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 04.02.2024