- Творог 400 гр
- Сметана 100 гр
- Кукурудзяне борошно 100 гр
- Цукор 80 гр
- Молоко 80 мл
- Яйця 3 шт.
- Лимонна цедра (½ лимона) 1 стол.л.
- Сода харчова 0.5 чайн.л.
- Ванілін 1 гр
Творожно кукурудзяна запіканка
Незрівнянний сніданок без глютену - шалено смачно! Творожно-кукурудзяна запіканка - це чудова ситна страва для ранкового прийому їжі або на полуденок для дорослих і дітей. Запіканку можна подавати з будь-якими солодкими соусами, сметаною, варенням або згущеним молоком.

70 хв. Порції: 4 194 Кк
Приготування рецепту
Як зробити сирну запіканку з кукурудзяним борошном? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Можете замінити цукор на будь-який цукрозамінник, що підходить для термічної обробки.
У мисці з'єднайте творог, яйця, цукор і соду. Пробийте все занурювальним блендером до однорідності. Творог я брав у брикетах: він у міру вологий, м'який і без грудочок.
Додайте сметану, молоко та ванілін і знову збийте до отримання однорідної консистенції.
Всипте просіяне кукурудзяне борошно і перемішайте вінчиком до однорідності. Залиште масу на 20 хвилин. Кукурудзяне борошно можете замінити на 50 г пшеничного і 50 г кукурудзяної крупи. Врахуйте, що кукурудзяне борошно - не пшеничне! Тому вологу вбирає не так швидко. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Після закінчення зазначеного часу масу знову перемішайте.
Викладіть масу в застелену пергаментом форму для запікання і розрівняйте. У мене форма 20×20 см. Поставте форму в розігріту до 180°С духовку, запікайте близько 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Час і температура вказані приблизно, точний час випікання залежатиме від товщини запіканки, обраної форми і вашої техніки.
Готову запіканку охолодіть, перекладіть на блюдо і наріжте на порційні шматочки. За бажанням посипте цукровою пудрою і можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 08.10.2023