- Творог 500 гр
- Яйця 5 шт.
- Цукор 100 гр
- Сметана 100 гр
- Крохмаль 2 стол.л.
- Ванілін (на кінчику ложки) за смаком
- Сіль (щіпка) за смаком
Творожна запіканка з крохмалем у духовці
Пишна, ніжна, незрівнянна! Так і тане в роті! Творожна запіканка з крохмалем у духовці робиться без борошна і манки. Особливої легкості їй надають збиті окремо білки. Подати можна на сніданок або замість десерту. Як добавки підійдуть будь-які сухофрукти або кокосова стружка.

60 хв. Порції: 6 189 Кк
Приготування рецепту
Як зробити творожну запіканку з крохмалем у духовці? Підготуйте продукти. Творог вибирайте якісний, натуральний, без рослинних жирів у складі. Жирність може бути будь-яка. З жирним сиром вийде смачніше, але калорійніше. Це ж стосується і сметани. Кількість цукру ви можете зменшити на свій смак. Крохмаль підійде будь-який, якщо ви оберете кукурудзяний, то візьміть його трохи більше.
Яйця помийте, обсушіть і розділіть на білки та жовтки. Намагайтеся, щоб ні краплі жовтків не потрапило в білки - інакше вони не зіб'ються до міцної піни. Миску з білками поки приберіть у холодильник.
А в миску з жовтками додайте творог, сметану, всипте цукор, ванілін і крохмаль.
Пробийте всі продукти занурювальним блендером. Має вийти однорідна маса, схожа на густу сметану. Не пропускайте цей крок із блендером - завдяки йому запіканка вийде ще ніжнішою.
У білки всипте дрібку солі - вона допоможе їм швидше збитися, а також збагатить смак страви. Збийте білки міксером на високих обертах до міцних піків - вони не будуть опадати, коли ви закінчите збивання.
У кілька прийомів введіть збиті білки в сирну масу. Акуратно вимішуйте тісто лопаткою після кожного додавання закопуючими рухами знизу вгору.
У підсумку у вас вийде повітряне тісто середньої густоти. Не варто його довго вимішувати, щоб не пошкодити структуру. У самому кінці ви можете додати в тісто родзинки або інші сухофрукти. Цікавий смак вийде з кокосовою стружкою.
Візьміть форму для випічки, змастіть її краплею рослинної олії. Вилийте у форму тісто. У мене форма розміром 33*17см.
Поставте запіканку в духовку, попередньо розігріту до 180°С. Печіть її 35-45 хвилин, до золотистого кольору. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру форми. Моя пеклася 40 хвилин. Запіканка відразу після духовки буде дуже високою, але потім практично відразу опаде - це нормально.
Остудіть її, наріжте на шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 30.06.2023