Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Творожна запіканка з крохмалем у духовці

Пишна, ніжна, незрівнянна! Так і тане в роті! Творожна запіканка з крохмалем у духовці робиться без борошна і манки. Особливої легкості їй надають збиті окремо білки. Подати можна на сніданок або замість десерту. Як добавки підійдуть будь-які сухофрукти або кокосова стружка.

Творожна запіканка з крохмалем у духовці

60 хв. Порції: 6 189 Кк


  1. Творог 500 гр
  2. Яйця 5 шт.
  3. Цукор 100 гр
  4. Сметана 100 гр
  5. Крохмаль 2 стол.л.
  6. Ванілін (на кінчику ложки) за смаком
  7. Сіль (щіпка) за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити творожну запіканку з крохмалем у духовці? Підготуйте продукти. Творог вибирайте якісний, натуральний, без рослинних жирів у складі. Жирність може бути будь-яка. З жирним сиром вийде смачніше, але калорійніше. Це ж стосується і сметани. Кількість цукру ви можете зменшити на свій смак. Крохмаль підійде будь-який, якщо ви оберете кукурудзяний, то візьміть його трохи більше.

  2. Яйця помийте, обсушіть і розділіть на білки та жовтки. Намагайтеся, щоб ні краплі жовтків не потрапило в білки - інакше вони не зіб'ються до міцної піни. Миску з білками поки приберіть у холодильник.

  3. А в миску з жовтками додайте творог, сметану, всипте цукор, ванілін і крохмаль.

  4. Пробийте всі продукти занурювальним блендером. Має вийти однорідна маса, схожа на густу сметану. Не пропускайте цей крок із блендером - завдяки йому запіканка вийде ще ніжнішою.

  5. У білки всипте дрібку солі - вона допоможе їм швидше збитися, а також збагатить смак страви. Збийте білки міксером на високих обертах до міцних піків - вони не будуть опадати, коли ви закінчите збивання.

  6. У кілька прийомів введіть збиті білки в сирну масу. Акуратно вимішуйте тісто лопаткою після кожного додавання закопуючими рухами знизу вгору.

  7. У підсумку у вас вийде повітряне тісто середньої густоти. Не варто його довго вимішувати, щоб не пошкодити структуру. У самому кінці ви можете додати в тісто родзинки або інші сухофрукти. Цікавий смак вийде з кокосовою стружкою.

  8. Візьміть форму для випічки, змастіть її краплею рослинної олії. Вилийте у форму тісто. У мене форма розміром 33*17см.

  9. Поставте запіканку в духовку, попередньо розігріту до 180°С. Печіть її 35-45 хвилин, до золотистого кольору. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру форми. Моя пеклася 40 хвилин. Запіканка відразу після духовки буде дуже високою, але потім практично відразу опаде - це нормально.

  10. Остудіть її, наріжте на шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 30.06.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com