Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Творожна запіканка з рисовим борошном у духовці

Повітряна, м'яка, найніжніша. Верх досконалості! Творожна запіканка з рисовим борошном у духовці робиться з мінімуму продуктів і тому виходить дуже легкою, з насиченим смаком. Цукор можете коригувати на свій смак.

Творожна запіканка з рисовим борошном у духовці

70 хв. Порції: 6 184 Кк


  1. Творог 700 гр
  2. Рисове борошно 30 гр
  3. Яйця 3 шт.
  4. Цукор 90 гр
  5. Ванілін (або ванільний цукор) за смаком
  6. Сіль (щіпка) за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити творожну запіканку з рисовим борошном у духовці? Підготуйте продукти. Творог візьміть будь-якої жирності, враховуйте тільки, що від цього залежатиме калорійність страви. Кількість цукру ви можете регулювати на свій смак. Замість ваніліну можете взяти чайну ложку ванільного цукру.

  2. Візьміть глибоку миску. Викладіть у неї творог. Вбийте яйця. Обов'язково мийте яйця перед використанням, тому що навіть на удаваній на перший погляд чистій шкаралупі можуть перебувати шкідливі бактерії. Найкраще використовувати мийні засоби для харчових продуктів і щітку. Всипте цукор, ванілін і дрібку солі. Не бійтеся додавати сіль у солодку випічку - вона послужить підсилювачем смаку.

  3. Розмішайте все до однорідного стану. Найкраще пробити масу занурювальним блендером - тоді вона стане ще легшою. Я готував із м'якого пастоподібного сиру, тому мені вистачило і ручного вінчика. Якщо у вас крупинчастий творог, то не виключайте блендер.

  4. Всипте рисове борошно, можливо, його знадобиться трохи менше або більше. Знову перемішайте тісто до повної однорідності.

  5. Візьміть відповідну форму для випічки. У мене кругла, діаметром 18 см. Що більшою буде форма, то більш плоскою у вас вийде запіканка, враховуйте це під час вибору. Змастіть дно і боки форми шматочком вершкового масла або краплею рослинної олії. Вилийте в неї тісто, розрівняйте верх лопаткою.

  6. Поставте форму з тістом у духовку, попередньо розігріту до 180°С. Печіть запіканку від 40 хвилин до години. Точно час залежатиме від особливостей вашої духовки, розміру форми та властивостей творогу. Готовність визначте за зовнішнім виглядом - запіканка зарум'яниться. Вийміть її з духовки, остудіть. Запіканка трохи осяде - це нормально. Акуратно дістаньте її з форми.

  7. Подавайте запіканку до столу зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 13.06.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com