- Творог 700 гр
- Рисове борошно 30 гр
- Яйця 3 шт.
- Цукор 90 гр
- Ванілін (або ванільний цукор) за смаком
- Сіль (щіпка) за смаком
Творожна запіканка з рисовим борошном у духовці
Повітряна, м'яка, найніжніша. Верх досконалості! Творожна запіканка з рисовим борошном у духовці робиться з мінімуму продуктів і тому виходить дуже легкою, з насиченим смаком. Цукор можете коригувати на свій смак.

70 хв. Порції: 6 184 Кк
Приготування рецепту
Як зробити творожну запіканку з рисовим борошном у духовці? Підготуйте продукти. Творог візьміть будь-якої жирності, враховуйте тільки, що від цього залежатиме калорійність страви. Кількість цукру ви можете регулювати на свій смак. Замість ваніліну можете взяти чайну ложку ванільного цукру.
Візьміть глибоку миску. Викладіть у неї творог. Вбийте яйця. Обов'язково мийте яйця перед використанням, тому що навіть на удаваній на перший погляд чистій шкаралупі можуть перебувати шкідливі бактерії. Найкраще використовувати мийні засоби для харчових продуктів і щітку. Всипте цукор, ванілін і дрібку солі. Не бійтеся додавати сіль у солодку випічку - вона послужить підсилювачем смаку.
Розмішайте все до однорідного стану. Найкраще пробити масу занурювальним блендером - тоді вона стане ще легшою. Я готував із м'якого пастоподібного сиру, тому мені вистачило і ручного вінчика. Якщо у вас крупинчастий творог, то не виключайте блендер.
Всипте рисове борошно, можливо, його знадобиться трохи менше або більше. Знову перемішайте тісто до повної однорідності.
Візьміть відповідну форму для випічки. У мене кругла, діаметром 18 см. Що більшою буде форма, то більш плоскою у вас вийде запіканка, враховуйте це під час вибору. Змастіть дно і боки форми шматочком вершкового масла або краплею рослинної олії. Вилийте в неї тісто, розрівняйте верх лопаткою.
Поставте форму з тістом у духовку, попередньо розігріту до 180°С. Печіть запіканку від 40 хвилин до години. Точно час залежатиме від особливостей вашої духовки, розміру форми та властивостей творогу. Готовність визначте за зовнішнім виглядом - запіканка зарум'яниться. Вийміть її з духовки, остудіть. Запіканка трохи осяде - це нормально. Акуратно дістаньте її з форми.
Подавайте запіканку до столу зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 13.06.2023