- Творог (жирний) 750 гр
- Вершкове масло 80 гр
- Вершки (20% жирності) 400 мл
- Яйця 2 шт.
- Цукор 150 гр
- Ванільний цукор 1 чайн.л.
- Родзинки (або цукати) 0.5 стак.
Творожна Паска в мультиварці
Ніжна, ароматна, зі звичайних продуктів, на свято! Зробити творожну Паску в мультиварці набагато простіше, ніж на плиті - за нею не треба стежити й мішати, вона не підгорить, а на смак Паска виходить такою ж смачною. Варену Паску можна давати дітям, оскільки сирі яйця піддаються термообробці.

720 хв. Порції: 8 252 Кк
Приготування рецепту
Як зробити творожну Паску у мультиварці? Підготуйте продукти. Творог візьміть натуральний, жирний, смачний - від його якості залежатиме смак усієї страви. Вершки беріть 20% жирності. Масло - без замінників молочного жиру. Дістаньте його з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Замість ванільного цукру можна додати ванілін або ваніль в іншій пропорції. Крім родзинок ви можете покласти в паску цукати, горіхи або шоколад.
Візьміть глибоку миску, викладіть у неї творог. Додайте розм'якшене вершкове масло, влийте вершки.
Пробийте все разом занурювальним блендером до абсолютно однорідної маси. Цей крок обов'язковий, оскільки паска має вийти без грудочок і крупинок. Якщо у вас немає блендера, то протріть творог через сито, потім змішайте його з продуктами.
Яйця вбийте в іншу миску. Всипте до яєць цукор, звичайний і ванільний. Міксером збийте яйця з цукром до пишної світлої маси.
Перелийте збиті яйця до творожної маси. Міксером перемішайте все до однорідності.
Перелийте отриману масу в чашу мультиварки. Встановіть її в прилад. Закрийте кришку. Виставте на мультиварці режим, який нагріває продукти до 90-100°С ("Тушкування", "Мультикухар"). На різних моделях він може називатися по-різному. Якщо у вас встановлюється час, зробіть 30 хв.
Після закінчення півгодини відкрийте кришку, перемішайте творожну масу. Залиште її трохи охолонути, потім всипте промиті родзинки (або цукати, або горіхи, або шоколад).
Візьміть форму для паски, вистеліть її марлею, складеною в кілька шарів. Встановіть форму в миску. Викладіть у неї творожну масу, щільно утрамбовуючи її ложкою. Після чого накрийте творог кінцями марлі, зверху покладіть невелику плоску дошку. На дошку поставте який-небудь вантаж, наприклад, банку з водою. Приберіть усю конструкцію в холодильник мінімум на 10 годин. За цей час із паски стече зайва сироватка, а сама паска ущільниться.
Дістаньте миску з формою з холодильника, приберіть вантаж. Розкрийте загнуті кінці марлі та переверніть Паску на тарілку. Приберіть форму та марлю. Подавайте Паску до столу. Приємного апетиту!
Як правильно розпарити родзинки? Залийте добре промиті родзинки гарячою водою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час вони стануть м'якими. Злийте воду й обсушіть їх паперовими рушниками.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 11.04.2023