- Яловичина 500 гр
- Вода (приблизно) 500 мл
- Рис 400 гр
- Цибуля 1 шт.
- Томатний сік 100 мл
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Спеції сухі (для м'яса) 1 чайн.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Тушковане м'ясо з рисом
Апетитна, ситна, проста страва для всієї родини - ідеально! Тушковане м'ясо з рисом за складом і смаком частково нагадує плов. Тушкування в томатному соку надає м'ясу соковитості та м'якості. Приготування на сковороді чудово підходить для тих, хто вважає за краще готувати швидко.

80 хв. Порції: 5 158 Кк
Приготування рецепту
Як зробити тушковане м'ясо з рисом? Дуже легко і просто. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Яловичина потрібна без кістки, тільки м'якоть. Зазначені спеції можете замінювати та доповнювати за смаком.
Яловичину вимийте, наріжте середніми кубиками. У мене був уже нарізаний яловичий гуляш.
Цибулину очистіть. Наріжте півкільцями. Якщо не любите цибулю в готовій страві, можете залишити цибулину цілою, щоб потім можна було легко її прибрати.
У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Викладіть яловичину й обсмажте, помішуючи, 5-7 хвилин до рум'яної скоринки.
Додайте цибулю й обсмажте все разом 2-3 хвилини. Посипте м'ясо спеціями.
Влийте 200 мл води і томатний сік. Якщо сік дуже кислий, можна додати ½ ч. л. цукру. Доведіть усе до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте м'ясо близько 30 хвилин до випаровування зайвої вологи.
Всипте до м'яса промитий рис і розрівняйте. Рис можете використовувати спеціальний для плову або звичайний пропарений. У мене пропарений золотистий рис. Він добре тримає форму, не розварюється навіть за тривалої термічної обробки.
Влийте решту гарячої води. Її може знадобитися трохи більше або трохи менше зазначеної кількості. Вода має бути вище рівня рису на 1-1,5 см.
Доведіть воду до кипіння. Тушкуйте рис із м'ясом на слабкому вогні під кришкою 25-30 хвилин до готовності та випаровування рідини. Точний час залежить від сорту рису, обраної сковорідки й особливостей роботи вашої плити. Потім приберіть сковороду з вогню і дайте страві настоятися під кришкою 10 хвилин.
Тушковане м'ясо з рисом розкладіть по тарілках і подайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 16.12.2023