- Готові тарталетки 10 шт.
- Шпроти 150 гр
- Творожний сир (вершковий) 120 гр
- Яйця 2 шт.
- Кріп (3 гілочки) 10 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Тарталетки зі шпротами
Святкові, ефектні, смачні, нашвидкуруч! Тарталетки зі шпротами мають чудовий вигляд на святковому столі, а готуються з простих продуктів за лічені хвилини. Можна урізноманітнити начинку на свій смак. Замість тарталеток можна використовувати скибочки чорного або білого хліба чи чіпси.
60 хв. Порції: 10 339 Кк
Приготування рецепту
Як зробити тарталетки зі шпротами? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти. Творожний сир можете замінити будь-яким іншим; плавленим тощо. Якщо використовуєте звичайний сир, краще додати в начинку майонез. Якщо тарталетки середньої величини, то нам знадобиться 8-10 штук. Якщо тарталетки дрібні, то такої кількості начинки вистачить на 20-24 тарталетки.
Яйця зваріть круто, охолодіть і очистіть. Потім натріть на крупній тертці. Як зварити яйця круто? Покладіть їх у холодну воду, поставте варити на невеликий вогонь. Варіть яйця 9 хвилин після закипання, потім залийте холодною водою й остудіть. Від різкого перепаду температур шкаралупа краще очиститься.
Шпроти вийміть із банки та обтрусіть від олії. Кількість шпрот має дорівнювати кількості тарталеток. Якщо у вас залишилися ще шпроти, можете подрібнити їх і додати в начинку.
Кріп вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, петрушкою, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
У мисці з'єднайте терті яйця, творожний сир, подрібнений кріп. Начинку посоліть, поперчіть і перемішайте до однорідності.
Крім зазначених спецій можете додати свої за смаком. Щоб начинка вийшла ще ситнішою, можете додати в неї 2 ст. л. вареного рису.
Тарталетки наповніть сирно-яєчною начинкою.
Зверху покладіть по одній шпротинці.
Прикрасьте тарталетки зі шпротами на свій смак. Я прикрасив маслинами, свіжою петрушкою та кропом. Тарталетки одразу ж подайте до столу. Ідеальним напоєм до них буде біле вино або мартіні. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 22.02.2023