- Грудинка свиняча 700 гр
- Пиво 400 мл
- Соєвий соус 150 мл
- Цукор 0.5 чайн.л.
- Рослинна олія 20 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
- Паприка за смаком
Свиняча грудинка в пиві на сковороді
Дуже смачна, швидко готується, для будь-яких закусок! Свиняча грудинка в пиві на пательні - це м'яке й апетитне м'ясо, яке чудово підійде для святкової нарізки. У холодному вигляді це ідеальна закуска, а в гарячому її можна подавати з будь-яким гарніром як другу страву.
60 хв. Порції: 6 122 Кк
Приготування рецепту
Як зробити свинячу грудинку в пиві на сковороді? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Свинячу грудинку вибирайте з найбільшою кількістю м'яса. Можна взяти навіть із ребрами. Наріжте грудинку на шматочки, зручніші за розміром сковороди. Пиво для тушкування підійде будь-яке - темне або світле. Мені більше до смаку світле пиво - саме його я й беру.
Сковорідку розігрійте до гарячого стану та налийте трохи рослинної олії. Викладіть підготовлену грудинку й обсмажте її з усіх боків на сильному вогні.
Зовні грудинка повністю змінить колір. Злегка підсмажені боки збережуть усі м'ясні соки всередині шматочка.
Пиво змішайте із соєвим соусом і спеціями. Додайте трохи паприки та трохи цукру. Сіль до пива не додавайте - воно почне пінитися і виливатися зі склянки.
Залийте отриманим складом грудинку на сковороді. Посипте сіллю. Доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на невеликому вогні 40-50 хвилин. У процесі приготування кожен шматочок переверніть 2-3 рази.
Цього часу буде достатньо, щоб грудинка встигла приготуватися. Шматочки трохи зменшаться в розмірі.
Викладіть готову грудинку на тарілку, накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник для охолодження. Грудинку, що охолола, наріжте на шматочки і подавайте до столу як м'ясну нарізку. Приємного частування!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024