- Вода 2.5 л
- Свинячі реберця 350 гр
- Картопля 300 гр
- Болгарський перець (червоний) 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Кріп (2 гілочки) 7 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Суп зі свинячих реберець
Зігріваючий і ситний - найкращий для холодної пори року! Суп зі свинячих реберець сподобається всім любителям густих поживних перших страв. Він просто створений для холодних осінніх і зимових днів: надовго втамовує голод, приємно зігріває і тішить чудовим смаком.

80 хв. Порції: 6 47 Кк
Приготування рецепту
Як зварити суп зі свинячих реберець і картоплею? Для початку підготуйте необхідні продукти. Свіжі свинячі реберця можете замінити на копчені. Овочеву частину можете замінювати або доповнювати на свій смак. Кількість овочів у супі вказано приблизно, можна змінювати пропорції на свій смак.
Свинячі реберця промийте, наріжте на сегменти. За бажанням можете зрізати з реберець зайвий жир, щоб зменшити калорійність страви. Також можете попередньо обсмажити реберця до золотистої скоринки.
Моркву очистіть. Половину морквини наріжте кружечками. Цибулину очистіть, розріжте навпіл. Одну половинку залиште цілою.
У каструлю влийте воду. Викладіть реберця, половину моркви та половинку цибулини. Доведіть бульйон до кипіння і варіть на середньому вогні 30-35 хвилин, знімаючи піну. Для приготування краще використовувати нейтральну за смаком фільтровану або бутильовану воду.
Поки вариться бульйон, підготуйте решту овочів. Картоплю очистіть і наріжте середніми кубиками.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і плодоніжки та наріжте брусочками.
Половину моркви, що залишилася, натріть на крупній тертці.
Другу половинку цибулі наріжте невеликими кубиками.
Кріп вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. Кріп можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, петрушкою, кінзою або використовувати суміш різних трав.
Бульйон процідіть. Розварену половинку цибулини та моркву приберіть. Реберця поверніть у бульйон. Поставте каструлю на середній вогонь. У бульйон викладіть картоплю та спеції. Варіть, помішуючи, близько 10 хвилин.
У сковороді розігрійте рослинну олію. Викладіть цибулю, моркву та болгарський перець і обсмажте, помішуючи, близько 5 хвилин.
Перекладіть обсмажені овочі в суп. Варіть під кришкою ще 10-15 хвилин.
Наприкінці суп за потреби посоліть, поперчіть. Додайте подрібнений кріп.
Суп зі свинячими реберцями розлийте по тарілках і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.01.2024