- Яловичина 400 гр
- Рис 70 гр
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Болгарський перець 0.5 шт.
- Часник 2 зубч.
- Помідори 2 шт.
- Рослинна олія 20 гр
- Лавровий лист 1 шт.
- Вода 2 л
- Паприка за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Суп з яловичиною та рисом
Ситна та навариста перша страва для сімейного обіду! Суп із яловичиною та рисом - незамінний для повноцінного обіду, його можна приготувати в будь-який день. Причому бульйон можна зварити заздалегідь і зберігати в холодильнику кілька днів.

120 хв. Порції: 4 41 Кк
Приготування рецепту
Як зробити суп із яловичиною та рисом? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Яловичину для супу можна взяти на кістці або просто м'якоть.
М'ясо промийте в проточній воді. Потім залийте холодною водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 1,5 години на невеликому вогні. Під час закипання з'являтиметься пінка - її необхідно зняти. Коли м'ясо звариться - відокремте його від кісток, а бульйон процідіть. Поверніть м'ясо в бульйон.
У киплячий бульйон додайте промитий рис і залиште варитися хвилин на 15. Вибирайте для супу довгозерний, пропарений рис. Його важче розварити, тому менше шансів перетворити його на кашу.
У цей час підготуйте овочі. Очистіть цибулю та моркву. Наріжте невеликими кубиками цибулю та болгарський перець. Моркву можна натерти на крупній тертці.
У гарячу сковороду налийте трохи рослинної олії. Викладіть підготовлені овочі та обсмажуйте все 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додайте в сковороду нарізані помідори. Обсмажуйте все разом ще 2-3 хвилини. За цей час помідори пустять сік і стануть м'якими.
Готову засмажку викладіть у каструлю і варіть усе разом ще хвилин 5-10 до готовності рису. Рис має стати м'яким.
За кілька хвилин до закінчення варіння додайте в суп лавровий лист, сіль, спеції та паприку. Пропустіть через прес кілька зубчиків часнику. Готовий суп зніміть із вогню і залиште трохи постояти під кришкою. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 02.01.2024