Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Суп Страчателла

Від нього будуть у захваті і дорослі, і діти! Суп Страчателла отримав свою назву через схожість із відомим італійським сиром. А досягається такий ефект завдяки додаванню сирих яєць, які в бульйоні перетворюються на пластівці. Суп виходить дуже ніжним на смак.

Суп Страчателла

40 хв. Порції: 4 122 Кк


  1. Курячі грудки 1 шт.
  2. Морква 1 шт.
  3. Цибуля 1 шт.
  4. Яйця 2 шт.
  5. Манка 2 стол.л.
  6. Твердий сир 20 гр
  7. Лавровий лист 1 шт.
  8. Зелень за смаком
  9. Перець горошком за смаком
  10. Сіль за смаком
  11. Паприка (для подачі) за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зварити суп Страчателла? Підготуйте продукти. Від грудки візьміть одне філе. Яйця - категорії С0, сир будь-який твердий, типу Пармезан. Разом із ріпчастою цибулею в бульйон можна додати цибулю-порей і будь-яку зелень.

  2. Грудку обмийте і покладіть у каструлю. До неї ж киньте цілу очищену цибулину і моркву, розрізану на невеликі шматочки. Додайте також лавровий лист, перець горошком і будь-яку зелень за смаком, у мене стебла петрушки. Підійдуть також сушені трави. Залийте всі продукти щойно закипілою водою - цим способом ви отримаєте на виході соковиту курку, а сам бульйон звариться набагато швидше.

  3. Поставте каструлю варитися на середній вогонь. Додайте сіль. Дочекайтеся закипання, зніміть шумівкою піну. Зменшіть нагрівання до мінімального, накрийте каструлю кришкою і залиште бульйон варитися на 30 хвилин.

  4. Вийміть із бульйону курку й овочі. А сам бульйон процідіть в іншу каструлю. Овочі викиньте, вони більше не знадобляться.

  5. Дочекайтеся закипання бульйону і тонкою цівкою, при помішуванні, всипте в нього манку. Проваріть її приблизно 3 хвилини.

  6. Яйця тим часом вбийте в мисочку і злегка збийте їх виделкою. Збивати сильно яйця не потрібно, лише з'єднати білок із жовтком.

  7. Влийте яйця в суп, розмішуючи їх виделкою.

  8. І відразу натріть у суп пармезан. Ви можете вчинити трохи по-іншому - натерти сир у яйця, перемішати і влити в суп уже сирно-яєчну суміш. Дочекайтеся повторного закипання, проваріть хвилину і вимкніть вогонь. Суп готовий.

  9. Подавайте суп до столу, посипавши нарізаною зеленню та паприкою (у дитячий суп паприку можете не додавати). Курку можете нарізати та подати разом із супом або використати для інших страв. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com