- Курячі грудки 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Яйця 2 шт.
- Манка 2 стол.л.
- Твердий сир 20 гр
- Лавровий лист 1 шт.
- Зелень за смаком
- Перець горошком за смаком
- Сіль за смаком
- Паприка (для подачі) за смаком
Суп Страчателла
Від нього будуть у захваті і дорослі, і діти! Суп Страчателла отримав свою назву через схожість із відомим італійським сиром. А досягається такий ефект завдяки додаванню сирих яєць, які в бульйоні перетворюються на пластівці. Суп виходить дуже ніжним на смак.

40 хв. Порції: 4 122 Кк
Приготування рецепту
Як зварити суп Страчателла? Підготуйте продукти. Від грудки візьміть одне філе. Яйця - категорії С0, сир будь-який твердий, типу Пармезан. Разом із ріпчастою цибулею в бульйон можна додати цибулю-порей і будь-яку зелень.
Грудку обмийте і покладіть у каструлю. До неї ж киньте цілу очищену цибулину і моркву, розрізану на невеликі шматочки. Додайте також лавровий лист, перець горошком і будь-яку зелень за смаком, у мене стебла петрушки. Підійдуть також сушені трави. Залийте всі продукти щойно закипілою водою - цим способом ви отримаєте на виході соковиту курку, а сам бульйон звариться набагато швидше.
Поставте каструлю варитися на середній вогонь. Додайте сіль. Дочекайтеся закипання, зніміть шумівкою піну. Зменшіть нагрівання до мінімального, накрийте каструлю кришкою і залиште бульйон варитися на 30 хвилин.
Вийміть із бульйону курку й овочі. А сам бульйон процідіть в іншу каструлю. Овочі викиньте, вони більше не знадобляться.
Дочекайтеся закипання бульйону і тонкою цівкою, при помішуванні, всипте в нього манку. Проваріть її приблизно 3 хвилини.
Яйця тим часом вбийте в мисочку і злегка збийте їх виделкою. Збивати сильно яйця не потрібно, лише з'єднати білок із жовтком.
Влийте яйця в суп, розмішуючи їх виделкою.
І відразу натріть у суп пармезан. Ви можете вчинити трохи по-іншому - натерти сир у яйця, перемішати і влити в суп уже сирно-яєчну суміш. Дочекайтеся повторного закипання, проваріть хвилину і вимкніть вогонь. Суп готовий.
Подавайте суп до столу, посипавши нарізаною зеленню та паприкою (у дитячий суп паприку можете не додавати). Курку можете нарізати та подати разом із супом або використати для інших страв. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024