- Гречка 250 гр
- Вода (окріп) 350 мл
- Курячі стегенця (філе) 300 гр
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Гречка з куркою в рукаві
Смачна та ситна вечеря без особливого клопоту! Гречка з куркою в рукаві запікається в духовці та виходить дуже ароматною і соковитою. М'ясо та крупа просочуються соками й ароматами одне одного. Особливо тішить, що запікання в рукаві скорочує кількість брудного посуду.

60 хв. Порції: 4 157 Кк
Приготування рецепту
Як запекти гречку з куркою в рукаві для запікання в духовці? Підготуйте продукти. Крім курячих стегенець підійдуть будь-які частини курки, як на кістці, так і філе. Овочі помийте та очистіть. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Гречку за необхідності переберіть, прибираючи сміття і чорні зернятка. Добре промийте крупу в кількох водах до її прозорості.
Куряче м'ясо обмийте та обсушіть. Наріжте філе невеликими шматочками.
Цибулю очистіть і наріжте кубиками.
Моркву - на четвертинки кілець.
Складіть у миску куряче м'ясо, цибулю, моркву, зверху насипте чисту гречану крупу. Посоліть і поперчіть усе зверху за смаком. Можете додати будь-які інші приправи за смаком. Влийте пару ложок олії без запаху.
Перемішайте всі інгредієнти.
Візьміть вогнетривку форму для запікання. Від рукава відріжте довгий шматок, один кінець зав'яжіть. Покладіть рукав зав'язаним кінцем униз у форму, розкрийте його. Перекладіть гречку з м'ясом та овочами в рукав. Влийте 350 мл щойно закипілої води.
Зав'яжіть рукав з іншого боку. Поставте форму зі стравою в духовку, попередньо розігріту до 180°С. Через 25 хвилин акуратно переверніть рукав на інший бік.
Готуйте страву ще 20-30 хвилин, до повного вбирання води. Гречка має стати м'якою. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та використовуваних інгредієнтів. Дістаньте форму з духовки, розкрийте рукав і перемішайте страву.
Подавайте гречку з куркою до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024