- Куряча печінка 300 гр
- Вода 1.5 л
- Локшина 80 гр
- Картопля 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Петрушка (2 гілочки) 8 гр
- Кріп (2 гілочки) 8 гр
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Вершкове масло 1 чайн.л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Суп із курячої печінки
Ароматний, смачний, наваристий, для всієї родини на обід! Суп із курячої печінки - чудова бюджетна заміна звичним супам із м'ясом. Готується він швидко і просто. За короткий час ви зможете порадувати своїх домашніх смачним обідом! Для приготування підходить будь-яка печінка, не тільки куряча.

50 хв. Порції: 5 52 Кк
Приготування рецепту
Як зварити суп із курячої печінки? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Курячу печінку можете замінити на печінку індички, свинячу або яловичу. Печінку можете брати свіжу або заморожену. Заморожений продукт необхідно попередньо розморозити на нижній полиці холодильника.
Печінку ретельно промийте, поки вода не стане чистою, видаліть жирові прошарки, залишки жовчі.
Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
Моркву очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Цибулину наріжте дрібними кубиками.
Кріп і петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, зеленою цибулею, кінзою або використовувати суміш різних трав.
У каструлі закип'ятіть 1,5 л води. Викласти картоплю і варити 10 хвилин до напівготовності.
У сковороді на середньому вогні розігрійте 1 ст. л. рослинної олії та вершкове масло. Викладіть курячу печінку й обсмажте, помішуючи, 5-6 хвилин. Головне не перетримати печінку, інакше вона стане сухою і жорсткою.
Перекласти печінку в каструлю з супом і варити, помішуючи, 5-7 хвилин.
У сковороді розігрійте олію, що залишилася. Викладіть цибулю й обсмажте 3-5 хвилин до легкого золотистого кольору.
Додайте моркву й обсмажте ще 4 хвилини до золотистого кольору.
Перекладіть обсмажені овочі в каструлю. Слідом додайте локшину, лавровий лист, чорний мелений перець і сіль. Варіть, помішуючи, 7-8 хвилин до готовності макаронів. Замість локшини можете взяти будь-яку іншу дрібну пасту.
Наприкінці додайте подрібнену зелень.
Приберіть суп із курячої печінки з локшиною з вогню. Накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 10 хвилин.
Потім розлийте по тарілках і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.03.2023