- Квасоля консервована 300 гр
- Картопля 4 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори (за бажанням) 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Вода 1.2 л
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Суп з консервованої квасолі з картоплею
Простий і корисний, найсмачніший, легкий, нашвидкуруч! Суп із консервованої квасолі з картоплею ви зварите за лічені хвилини. Він чудово підійде для пісного столу, якщо готувати його на воді або овочевому відварі. Так само використовувати можна курячий або м'ясний бульйон.
30 хв. Порції: 6 55 Кк
Приготування рецепту
Як зварити суп із консервованою квасолею та картоплею? Підготуйте всі необхідні продукти. Для супу можна використовувати суху квасолю. У цьому разі її потрібно попередньо замочити, а далі відварити до готовності.
Цибулю, моркву та картоплю очистіть від шкірки. Болгарський перець розріжте на дві частини та видаліть насіння і серцевину. Усі овочі та зелень обполосніть у холодній чистій воді.
У каструлю налийте чисту воду. Картоплю наріжте невеликими кубиками або брусочками. Відправте в каструлю. Поставте на плиту і на сильному вогні доведіть до кипіння. Далі полум'я зменшіть до помірного і варіть картоплю під кришкою до готовності. На це вам знадобиться від 10 до 20 хвилин.
У каструлю відправте консервовану квасолю. Полум'я збільште. Після закипання проваріть 3-5 хвилин.
Морквину натріть на тертці або наріжте від руки тонкими брусочками. Цибулю наріжте дрібними квадратиками, а болгарський перець тонкою соломкою або маленькими кубиками. На сковорідці розігрійте невелику кількість рослинної олії. Відправте цибулю та моркву обсмажуватися. Готуйте до появи легкого золотистого відтінку.
Додайте в каструлю засмажку та болгарський перець. Посоліть усе за смаком і поперчіть за потреби. За бажанням болгарський перець можна обсмажити в пательні разом із морквою та цибулею (крок номер 5).
Дайте покипіти супу кілька хвилин, а потім відправте в каструлю зелень, дрібно нарізану. Для супу добре підійдуть петрушка, кріп або молода зелена цибуля. Залиште суп на плиті на три-п'ять хвилин і зніміть із вогню.
Суп стане в рази смачнішим, якщо дати йому настоятися деякий час.
Для приготування квасолевого супу на воді можна використовувати помідор. Додати його слід у каструлю разом із консервованою квасолею, попередньо знявши шкірку й нарізавши на маленькі кубики.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 05.03.2023