- Білі гриби 400 гр
- Картопля 2 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Вода 1 л
- Рослинна олія 20 гр
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Суп зі свіжих білих грибів з картоплею
Такий апетитний і ароматний! З'їдається до останньої ложки! Суп зі свіжих білих грибів із картоплею - це повноцінна перша страва для обіду. Для ситості в нього можна додати рис, вермішель або сочевицю. Дуже смачно!
60 хв. Порції: 4 32 Кк
Приготування рецепту
Як зробити суп зі свіжих білих грибів із картоплею? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Суп можна готувати з будь-яких грибів, але найсмачніші та найароматніші саме білі.
Ідеальним варіантом буде зібрати гриби самостійно в лісі. Тільки так ви будете впевнені, що вони зібрані в екологічно чистому місці, далеко від доріг. Але якщо такої можливості немає, то можна гриби купити.
З грибів ножем зчистіть усі забруднення. Видаліть усі червиві частини. Потім наріжте гриби великими шматочками. Під час варіння вони зменшаться в розмірі. Залийте нарізані гриби водою і кілька разів їх промийте.
Проваріть гриби в киплячій воді 20-30 хвилин. Обов'язково знімайте піну, яка з'являтиметься під час варіння. Потім відкиньте гриби на друшляк і ще промийте водою. Тепер гриби готові для використання в їжу. У такому вигляді їх можна й заморожувати.
Для супу налийте в каструлю чисту воду і викладіть відварені гриби. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Додайте в каструлю нарізану картоплю. Варіть усе разом хвилин 10-12.
Цибулю очистіть від шкірки та обполосніть у холодній воді. Потім цибулю дрібно наріжте. На гарячу сковорідку налийте олію й обсмажте цибулю 3-4 хвилини, до появи золотистого кольору.
Обсмажену цибулю відправте в каструлю з супом. За смаком додайте сіль і спеції. Як спеції достатньо буде додати тільки мелений перець. Інші спеції перебиватимуть аромат самих грибів. Проваріть усе разом ще 5-7 хвилин.
Наприкінці приготування додайте подрібнену свіжу зелень. Ароматний суп із білими грибами готовий! Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 16.07.2023