- Яловичина 500 гр
- Картопля (середнього розміру) 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Болгарський перець 0.5 шт.
- Помідор 1 шт.
- Червона сочевиця 5 стол.л.
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Вода 1.2 л
- Часник 1 зубч.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Суп із сочевицею на м'ясному бульйоні
Дуже ароматний, колоритний і наваристий - смакота! Суп із сочевицею на м'ясному бульйоні ви приготуєте за лічені хвилини, якщо у вас є заздалегідь зварений бульйон. За рахунок яловичини супчик виходить дуже ситним. Така страва сподобається і дорослим, і дітям.

90 хв. Порції: 4 77 Кк
Приготування рецепту
Як зробити суп із червоною сочевицею на м'ясному бульйоні? Дуже просто! Підготуйте всі продукти за списком. Якщо у вас є готовий бульйон, то суп ви зварите за 20 хвилин. Для рецепта краще використовувати червону сочевицю.
Шматок м'яса (у мене яловичина) обполосніть і залийте холодною водою. Поставте каструлю на сильне полум'я, доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, вогонь зменшіть до мінімуму і варіть усе до готовності м'яса. Кришку при цьому злегка відкрийте, щоб виходила пара.
У цей час цибулю та моркву очистіть від шкірки й обполосніть. У болгарського перцю видаліть насіннєву коробку. Овочі наріжте маленькими кубиками або тонкими смужками (як вам звичніше). Я для засмажки використовував так само невеликий корінь пастернаку. Він чудово доповнює супи. У сковорідку влийте рослинну олію. Відправте подрібнені овочі в сковорідку й обсмажте на помірному вогні до прозорості цибулі. Не забувайте іноді все перемішувати.
Помідор обполосніть і наріжте кубиком. За бажанням зніміть попередньо шкірку з томату (я зазвичай цього не роблю). Відправте помідор у сковорідку й обсмажуйте все разом ще близько хвилини-двох. Замість свіжого помідора допустимо взяти томати у власному соку або ложку томатної пасти.
Картоплю очистіть і наріжте брусочками або квадратиками. Сочевицю промийте в холодній воді.
Вийміть готове м'ясо з бульйону на окрему тарілку. У каструлю відправте картоплю та лавровий лист. Варіть близько 10 хвилин.
М'ясо, що злегка охололо, наріжте на невеликі шматочки. Додайте в каструлю яловичину та червону сочевицю. Варіть до готовності всіх компонентів. Мені на це знадобилося приблизно 10 хвилин.
Посоліть усе за смаком, додайте улюблені спеції (у мене щіпка червоної паприки) і відправте засмажку з овочів у каструлю.
Варіть на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Наприкінці додайте подрібнений часник і зелень, нарізану дрібно. Після повторного закипання вимкніть плиту і дайте супу настоятися під кришкою 5-10 хвилин.
Суп із сочевиці готовий, можна подавати!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 09.03.2024