Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Суп із сочевицею на м'ясному бульйоні

Дуже ароматний, колоритний і наваристий - смакота! Суп із сочевицею на м'ясному бульйоні ви приготуєте за лічені хвилини, якщо у вас є заздалегідь зварений бульйон. За рахунок яловичини супчик виходить дуже ситним. Така страва сподобається і дорослим, і дітям.

Суп із сочевицею на м'ясному бульйоні

90 хв. Порції: 4 77 Кк


  1. Яловичина 500 гр
  2. Картопля (середнього розміру) 3 шт.
  3. Цибуля 1 шт.
  4. Морква 1 шт.
  5. Болгарський перець 0.5 шт.
  6. Помідор 1 шт.
  7. Червона сочевиця 5 стол.л.
  8. Рослинна олія 3 стол.л.
  9. Вода 1.2 л
  10. Часник 1 зубч.
  11. Сіль за смаком
  12. Перець чорний мелений за смаком
  13. Зелень за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити суп із червоною сочевицею на м'ясному бульйоні? Дуже просто! Підготуйте всі продукти за списком. Якщо у вас є готовий бульйон, то суп ви зварите за 20 хвилин. Для рецепта краще використовувати червону сочевицю.

  2. Шматок м'яса (у мене яловичина) обполосніть і залийте холодною водою. Поставте каструлю на сильне полум'я, доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, вогонь зменшіть до мінімуму і варіть усе до готовності м'яса. Кришку при цьому злегка відкрийте, щоб виходила пара.

  3. У цей час цибулю та моркву очистіть від шкірки й обполосніть. У болгарського перцю видаліть насіннєву коробку. Овочі наріжте маленькими кубиками або тонкими смужками (як вам звичніше). Я для засмажки використовував так само невеликий корінь пастернаку. Він чудово доповнює супи. У сковорідку влийте рослинну олію. Відправте подрібнені овочі в сковорідку й обсмажте на помірному вогні до прозорості цибулі. Не забувайте іноді все перемішувати.

  4. Помідор обполосніть і наріжте кубиком. За бажанням зніміть попередньо шкірку з томату (я зазвичай цього не роблю). Відправте помідор у сковорідку й обсмажуйте все разом ще близько хвилини-двох. Замість свіжого помідора допустимо взяти томати у власному соку або ложку томатної пасти.

  5. Картоплю очистіть і наріжте брусочками або квадратиками. Сочевицю промийте в холодній воді.

  6. Вийміть готове м'ясо з бульйону на окрему тарілку. У каструлю відправте картоплю та лавровий лист. Варіть близько 10 хвилин.

  7. М'ясо, що злегка охололо, наріжте на невеликі шматочки. Додайте в каструлю яловичину та червону сочевицю. Варіть до готовності всіх компонентів. Мені на це знадобилося приблизно 10 хвилин.

  8. Посоліть усе за смаком, додайте улюблені спеції (у мене щіпка червоної паприки) і відправте засмажку з овочів у каструлю.

  9. Варіть на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Наприкінці додайте подрібнений часник і зелень, нарізану дрібно. Після повторного закипання вимкніть плиту і дайте супу настоятися під кришкою 5-10 хвилин.

  10. Суп із сочевиці готовий, можна подавати!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 09.03.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com