- Курячі ніжки 2 шт.
- Кропива (пучок)
- Картопля 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйця (варені) 3 шт.
- Кріп (пучок) за смаком
- Сіль за смаком
Суп із кропиви з яйцем картоплею та куркою
Красивий, яскравий, корисний, на обід для всієї родини! Суп із кропиви з яйцем, картоплею і куркою робиться ранньою весною, оскільки для нього потрібна молода кропива. Саме в цей період вона містить максимальну кількість корисних речовин. Зварити такий суп зовсім нескладно.

60 хв. Порції: 4 114 Кк
Приготування рецепту
Як зварити суп із кропиви з яйцем, картоплею та куркою? Підготуйте продукти. Для бульйону візьміть будь-які частини курки, у мене це гомілки, але підійдуть і стегна, і філе, і остов, що залишився від оброблення на філе. Яйця попередньо відваріть. Нарвіть молоду кропиву, намагаючись брати тільки верхні свіжі пагони. Будьте обережні, вона сильно пече, використовуйте рукавички.
Насамперед залийте гомілки холодною чистою водою і поставте каструлю з ними на невеликий вогонь варитися. Поки бульйон закипає, підготуйте кропиву. Складіть її в миску, залийте холодною водою і як слід прополощіть, щоб змилися бруд і пісок. Потім воду злийте. Робіть усе це в рукавичках, кропива ще пече. Щоб позбавити її цього, залийте кропиву окропом і потримайте в ньому одну хвилину.
Злийте з кропиви окріп, саму траву зберіть у грудку і злегка відіжміть. Наріжте кропиву досить дрібно, як ріжуть зелень.
Кріп обполосніть водою, обсушіть і також дрібно порубайте ножем. Замість кропу (або разом із ним) ви можете взяти будь-яку іншу зелень. Відкладіть поки кропиву і кріп убік.
Бульйон тим часом закипить, зніміть із нього піну шумівкою. Додайте сіль, зменшіть вогонь і варіть бульйон під закритою кришкою 30-40 хвилин, залежно від частин курки.
Підготуйте тим часом овочі. Цибулю очистіть і наріжте невеликими шматочками.
Моркву помийте, очистіть і наріжте на невеликі шматочки. Або натріть на крупній тертці, як вам більше подобається.
Картоплю помийте, очистіть і наріжте великими кубиками.
Яйця очистіть і наріжте на кубики.
Бульйон уже проварився належний час, закиньте в нього картоплю.
А потім цибулю з морквою. Знову накрийте каструлю кришкою і варіть суп 15 хвилин, картопля має стати м'якою.
Додайте в суп нарізані яйця. Дочекайтеся закипання, проваріть його буквально кілька хвилин.
Всипте нарізані кропиву та кріп. Перемішайте. Знову почекайте, коли суп закипить, і одразу вимкніть вогонь - так ви збережете в кропиви і колір, і вітаміни. Накрийте каструлю кришкою і потримайте 10 хвилин.
Подавайте суп до столу зі сметаною та житнім хлібом. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 07.01.2024