- Фунчоза 100 гр
- Курячі стегенця 4 шт.
- Гриби (шиітаке, гливи або печериці) 300 гр
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 2 зубч.
- Пророщений маш 50 гр
- Соус Теріякі 2 стол.л.
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Суп із фунчозою куркою і грибами
Ароматний, ситний - для любителів азіатської кухні! Суп із фунчозою, куркою та грибами виходить густим, терпким і дуже смачним! Досить звичне поєднання курячого м'яса та грибів пожвавлюється додаванням соусу теріякі та пророщених зерен. Гриби підійдуть будь-які, від шиїтаке до печериць.

80 хв. Порції: 4 147 Кк
Приготування рецепту
Як зварити курячий суп із фунчозою та грибами? Підготуйте продукти. Від курки ви можете взяти будь-які частини, як з кістками, так і без. Гриби також підійдуть будь-які - шиїтаке, печериці, гливи, лісові, заморожені або свіжі. Можна використовувати як один вид грибів, так і кілька. Квасолю дуже просто проростити самим удома.
Цибулю очистіть і наріжте кубиком.
Моркву наріжте тонкою соломкою. Або натріть на великій тертці або для корейської моркви.
Часник дрібно порубайте.
Гриби помийте та обсушіть. Наріжте їх великими шматками. У мене гливи, зовсім маленькі я залишив як є, великі розрізав на кілька частин.
Курку обмийте та добре обсушіть. Візьміть каструлю з товстим дном. Поставте каструлю на середній вогонь. Влийте в неї рослинну олію для смаження. Викладіть у розігріту олію шматки курки. Обсмажте її до рум'яної скоринки з двох боків. Щоб уникнути бризок, накрийте каструлю кришкою. Потім викладіть до курки нарізані овочі, обсмажте все разом кілька хвилин, помішуючи.
Викладіть у каструлю гриби. Залийте вміст гарячою водою. Дочекайтеся закипання. Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште варитися на 30 хвилин. Або інший час, залежно від частин курки.
Наприкінці варіння додайте в суп соус теріякі, паростки квасолі та сіль за смаком (спочатку перемішайте і спробуйте після додавання соусу). Прокип'ятіть усе разом одну хвилину. Суп готовий.
Фунчозу залийте окропом на 7-10 хвилин.
Викладіть у тарілку шматок курки, налийте суп. Покладіть порцію фунчози. Для зручності при додаванні розрізайте локшину ножицями. Посипте суп зеленню за смаком.
Подавайте суп до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Азіатська кухня | Опубліковано: 03.02.2024