- Горох 100 гр
- Сало (копчене) 200 гр
- Картопля 4 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вода 2 л
- Сіль за смаком
Гороховий суп з копченим салом
Смачний і ситний, легко і просто готувати, для всієї родини! Гороховий суп із копченим салом виходить настільки ароматним, що встояти перед ним просто неможливо. Час його варіння ви можете коригувати, вибираючи різні сорти гороху або правильну техніку - мультиварку, скороварку.

60 хв. Порції: 6 79 Кк
Приготування рецепту
Як зробити гороховий суп із копченим салом? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Копчене сало надає гороховому супу неповторного аромату. Замість сала можна взяти сирокопчений бекон або копчені реберця. Весь смак готового супу полягає в ароматі копчення. Я використовую колотий горох, який не потребує замочування. За часом варіння гороху орієнтуйтеся за інструкцією на упаковці.
У каструлю налийте воду і доведіть до кипіння. Додайте горох і варіть хвилин 20.
Очистіть від шкірки цибулю та моркву. Обполосніть овочі від забруднень і подрібніть. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці.
Окремо розігрійте сковороду до гарячого стану. Наріжте на шматочки копчене сало. Ту частину сала, яка з м'ясом я ріжу крупніше, а чисте сало на маленькі шматочки, щоб вони підсмажилися. Викладіть сало на суху сковорідку без олії й обсмажуйте 2-3 хвилини. Із сала виплавиться достатня кількість жиру для обсмажування.
Слідом додайте в сковорідку подрібнені цибулю та моркву. Усе перемішайте й обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
Картоплю очистіть від шкірки та наріжте на шматочки. Викладіть нарізану картоплю в каструлю до гороху.
Слідом додайте засмажку із салом. Перемішайте. За смаком додайте сіль. Варіть усе разом ще хвилин 20. За цей час встигне доваритися горох. Картопля стане м'якою, а обсмажене копчене сало віддасть весь свій смак і аромат супу.
Готовий суп зніміть із вогню, розлийте по тарілках і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.01.2024