- Свинина 400 гр
- Помідори 2 шт.
- Твердий сир 70 гр
- Майонез 2 стол.л.
- Рослинна олія 10 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Стейки зі свинини з сиром і помідорами в духовці
Просто, швидко та смачно - свято щодня! Стейки зі свинини з сиром і помідорами в духовці - один із найуніверсальніших рецептів приготування м'яса. Під сирною скоринкою воно залишається смачним і соковитим. Страва дуже ситна, її можна приготувати для будь-якого застілля!

50 хв. Порції: 3 238 Кк
Приготування рецепту
Як зробити стейки зі свинини з сиром і помідорами в духовці? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Для приготування можна взяти будь-яку частину м'яса, головне, щоб воно було без кісток. Для цього чудово підійде вирізка, окіст або свинячий карбонат. Вибирайте на свій смак. М'ясо наріжте на порційні шматочки, товщиною 1,5-2 см.
Накрийте м'ясо харчовою плівкою і трохи відбийте за допомогою кухонного молоточка. Накрите м'ясо не буде пошкоджуватися під час відбивання і не будуть летіти бризки по всій кухні.
Для запікання підійде будь-яка жароміцна форма. Вона може бути скляна, металева або, як у мене, керамічна. Змастіть форму рослинною олією та викладіть підготовлене м'ясо. Змастіть м'ясо майонезом. Замість майонезу можна взяти сметану. Посипте за смаком трохи солі та спеції.
Помідори помийте та наріжте кружальцями, видаливши плодоніжку. Розкладіть помідори по м'ясу.
Сир натріть на тертці та посипте ним кожен шматок м'яса поверх помідорів. Поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30-35 хвилин. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.
Готова страва стане апетитного рум'яного кольору. Сир повністю розплавиться, а з м'яса з'явиться трохи соку. Готову страву витягніть із духовки та подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 07.01.2024