Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Стейк зі свинячої шиї на сковороді

Справжній ресторанний делікатес легко, швидко і дуже просто. Стейк зі свинячої шиї на сковороді виходить дуже соковитим. Адже шия - це одна з найжирніших частин свинини. Стейки з неї просто шикарні: м'які, апетитні, що стікають ароматним жиром - перед ними неможливо встояти.

Стейк зі свинячої шиї на сковороді

40 хв. Порції: 2 374 Кк


  1. Свиняча шия (один шматок) 600 гр
  2. Рослинна олія 2 стол.л.
  3. Перець чорний мелений за смаком
  4. Сіль за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити стейк зі свинячої шиї на сковороді, щоб він вийшов соковитим, смачним і ароматним? Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. М'ясо краще брати свіже у перевіреного виробника. Рослинну олію можна брати оливкову або соняшникову залежно від уподобань. Із соняшниковою смак верхньої скоринки на м'ясі буде ніжнішим, з оливковою - з невеликою характерною гіркуватістю. Крім зазначених спецій можете використовувати свої за смаком.

  2. Свинячу шию потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати полежати в кімнаті не менше 1 години, щоб м'ясо всередині було однакової температури. Потім свинину вимийте й обсушіть паперовими рушниками. Обсушувати м'ясо потрібно обов'язково, інакше воно не смажитиметься, а тушкуватиметься в м'ясному соку. Розріжте шматок поперек волокон на стейки товщиною приблизно по 3 см кожен. У мене вийшло 2 стейки.

  3. Змастіть стейки рослинною олією і посипте сіллю та перцем.

  4. Сковороду з товстим дном розжарте на сильному вогні. Викладіть стейки й обсмажте 3-4 хвилини з одного боку. Якщо є сковорідка гриль, то краще готувати на ній - ви отримаєте ще й гарний візерунок на м'ясі.

  5. Коли на м'ясі з'явиться рум'яна скоринка і чіткий малюнок від сковороди, переверніть стейк на інший бік. Вогонь трохи знизьте і смажте м'ясо ще 5-7 хвилин, періодично перевертаючи. Щоб перевірити готовність, проткніть м'ясо ножем: якщо сік буде прозорим, значить стейки готові.

  6. Після закінчення смаження приберіть сковорідку з вогню, накрийте кришкою і залиште м'ясо на 10-15 хвилин, щоб усі соки рівномірно розподілилися по стейках.

  7. Подавайте стейки з салатом зі свіжих овочів і зелені. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.01.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com