- Свиняча шия (один шматок) 600 гр
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Стейк зі свинячої шиї на сковороді
Справжній ресторанний делікатес легко, швидко і дуже просто. Стейк зі свинячої шиї на сковороді виходить дуже соковитим. Адже шия - це одна з найжирніших частин свинини. Стейки з неї просто шикарні: м'які, апетитні, що стікають ароматним жиром - перед ними неможливо встояти.

40 хв. Порції: 2 374 Кк
Приготування рецепту
Як зробити стейк зі свинячої шиї на сковороді, щоб він вийшов соковитим, смачним і ароматним? Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. М'ясо краще брати свіже у перевіреного виробника. Рослинну олію можна брати оливкову або соняшникову залежно від уподобань. Із соняшниковою смак верхньої скоринки на м'ясі буде ніжнішим, з оливковою - з невеликою характерною гіркуватістю. Крім зазначених спецій можете використовувати свої за смаком.
Свинячу шию потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати полежати в кімнаті не менше 1 години, щоб м'ясо всередині було однакової температури. Потім свинину вимийте й обсушіть паперовими рушниками. Обсушувати м'ясо потрібно обов'язково, інакше воно не смажитиметься, а тушкуватиметься в м'ясному соку. Розріжте шматок поперек волокон на стейки товщиною приблизно по 3 см кожен. У мене вийшло 2 стейки.
Змастіть стейки рослинною олією і посипте сіллю та перцем.
Сковороду з товстим дном розжарте на сильному вогні. Викладіть стейки й обсмажте 3-4 хвилини з одного боку. Якщо є сковорідка гриль, то краще готувати на ній - ви отримаєте ще й гарний візерунок на м'ясі.
Коли на м'ясі з'явиться рум'яна скоринка і чіткий малюнок від сковороди, переверніть стейк на інший бік. Вогонь трохи знизьте і смажте м'ясо ще 5-7 хвилин, періодично перевертаючи. Щоб перевірити готовність, проткніть м'ясо ножем: якщо сік буде прозорим, значить стейки готові.
Після закінчення смаження приберіть сковорідку з вогню, накрийте кришкою і залиште м'ясо на 10-15 хвилин, щоб усі соки рівномірно розподілилися по стейках.
Подавайте стейки з салатом зі свіжих овочів і зелені. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.01.2024