- Молода капуста (серединка невеликого качана) 400 гр
- Болгарський перець 0.25 шт.
- Часник 1 зубч.
- Рослинна олія 50 мл
- Спеції сухі (у мене базилік) за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Стейк із капусти в духовці
Незвично, яскраво, смачно - те, що треба для різноманітності! Стейк із капусти в духовці - чудовий гарнір або самостійна страва. Краще його готувати з молодої капусти, тоді стейк вийде ніжним і соковитим. Набір приправ ви можете взяти будь-який, на свій смак.

40 хв. Порції: 2 118 Кк
Приготування рецепту
Як зробити стейк із білокачанної капусти в духовці? Підготуйте продукти. Капуста краще підійде молода - вона м'якша і соковитіша, зі старим качаном може не вийти. Спеції ви можете взяти будь-які, у мене базилік, смачно буде з прованськими травами. Олію візьміть рафіновану, без запаху. Увімкніть духовку на 200 градусів.
Капусту помийте, обсушіть, обірвіть верхнє листя. Розріжте качан навпіл по центру. Відріжте два пласти по обидва боки від середини, щоб вони трималися на качані, що залишився. Шириною зробіть близько 2 см.
Сухі спеції насипте в піалу, туди ж видавіть зубчик часнику. Влийте рослинну олію, перемішайте.
Болгарський перець розріжте, видаліть серединку з насінням. М'якоть наріжте на дрібні кубики.
Капустяні стейки викладіть у відповідну форму для запікання так, щоб вони не знаходили один на одного. Змастіть верх капусти соусом, що вийшов, потім посипте нарізаним перцем.
Запікайте стейки в духовці, заздалегідь розігрітій до 200°С, 20-25 хвилин. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки і самої капусти.
Подавайте капустяні стейки до столу, до них добре підійде сметана або майонез як соус. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 20.03.2024