- Свинина (3 стейки) 600 гр
- Помідори чері 200 гр
- Печериці (дрібні) 150 гр
- Бекон (сирокопчений) 100 гр
- Болгарський перець 1 шт.
- Розмарин свіжий (3 гілочки) 10 гр
- Оливкова олія 1 стол.л.
- Суміш перців мелених за смаком
- Сіль за смаком
Стейк зі свинини в духовці у фользі
Соковитий, м'який, неймовірно смачний, з овочами! Стейк зі свинини в духовці у фользі готується швидко, незважаючи на необхідність попереднього обсмажування м'яса на сковороді гриль. Запечені з м'ясом овочі просочуються соками від свинини та бекону. Дуже смачно!

45 хв. Порції: 3 192 Кк
Приготування рецепту
Як зробити стейк зі свинини в духовці у фользі? Дуже просто. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Рослинну олію можна брати оливкову або соняшникову залежно від уподобань. Крім зазначених спецій можете використовувати свої за смаком. Замість помідорів чері можете використовувати звичайні міцні помідори. Бекон можете замінити іншим копченим м'ясом, нарізаним тонкими скибочками, наприклад, шинкою або бужениною.
Свинячі стейки вимийте, ретельно обсушіть паперовими рушниками. Змастіть із двох боків рослинною олією та посипте спеціями.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і наріжте кільцями.
Сковороду гриль розігрійте на сильному вогні. Викладіть стейки та обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку до появи на поверхні м'яса яскравого чіткого малюнка.
Вийміть стейки зі сковороди і дайте їм трохи охолонути. Кожен стейк щільно оберніть 2-3 скибочками бекону.
Помідори та печериці вимийте й обсушіть. Якщо печериці великі, розріжте їх на 2-4 частини. Викладіть стейк у беконі на лист фольги. Навколо розкладіть помідори чері, печериці та болгарський перець. Зверху покладіть гілочку розмарину.
Загорніть стейк у фольгу, щоб сік не витікав під час запікання. Так само підготуйте інші стейки.
Поставте свинину в попередньо розігріту до 250°С духовку на 15 хвилин. Загорнуте у фольгу м'ясо краще покласти на деко. Якщо сік з-під фольги все ж протече, він не заляпає духовку.
Потім фольгу розкрийте і поверніть м'ясо в духовку ще на 5 хвилин.
Перекладіть запечені стейки зі свинини з овочами на тарілку й одразу ж подайте до столу. Приємного апетиту!
Крім свинини в цій страві можна використовувати будь-яке інше м'ясо. Яловичина готується довше, ніж свинина, а куряче філе або індичка менше.
Кухня - Американська кухня | Опубліковано: 02.03.2023