- Стейк із форелі 500 гр
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Чебрець, чебрець за смаком
- Лимони 20 гр
- Перець чорний мелений за смаком
Стейк із форелі на сковороді
Ніжний і соковитий, з ароматом запашних трав, усього за 20 хвилин. Стейк із форелі на сковороді готується просто, за короткий час, а виходить дуже апетитним. Ця чудова рибна страва підходить і для вечері, і для святкового столу. Достатньо лише красиво подати її на тарілці, і буде як у ресторані!

20 хв. Порції: 1 208 Кк
Приготування рецепту
Як посмажити стейк форелі на сковороді? Підготуйте необхідні інгредієнти. Стейк краще брати свіжий, а не заморожений, тоді він буде не такий сухий. Спеції беріть на свій смак, можете додати гілочки розмарину або сушеної м'яти.
Для смаження бажано, щоб розмір ширини стейка був 2-2,5 см. Рибний стейк очистіть від луски, якщо вона є, потім добре промийте під холодною водою і обсушіть паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть стейк, залиште на деякий час.
Налийте в сковорідку рослинну олію і поставте на вогонь, киньте в гарячу олію гілочки чебрецю або чебрецю, залиште так на кілька хвилин.
Зверху трав покладіть стейк із форелі та обсмажуйте на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
Переверніть рибу на інший бік і обсмажуйте ще 3 хвилини.
Накрийте сковорідку кришкою і зменшіть вогонь, пропарьте стейк ще хвилини 3-4. Потім вимкніть плиту. Соковита форель готова. Подавайте стейк у гарячому або холодному вигляді, поливаючи його соком лимона. Як гарнір до риби добре підійде рис, овочі тощо.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 03.03.2023