- Бульйон 1 л
- Картопля (невеликого розміру) 5 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори 1 шт.
- Гречка 50 гр
- Рослинна олія 5 стол.л.
- Яйця 2 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Гречаний суп на бульйоні з яйцем
Простий, нашвидкуруч, без м'яса, густий! Гречаний суп на бульйоні з яйцем - повсякденна перша страва для сімейного обіду чи вечері. Виходить він поживним і дуже корисним. Подавайте його зі сметаною чи без, зі свіжою зеленню та житнім хлібом. Це дуже смачно!
20 хв. Порції: 6 87 Кк
Приготування рецепту
Як зварити гречаний суп на бульйоні з яйцем? Підготуйте всі необхідні продукти. Ви можете взяти овочевий бульйон або навіть звичайну воду, суп вийде все одно смачний.
Поставте бульйон на плиту, а тим часом займіться овочами. Картоплю, моркву та цибулю очистіть від шкірки. Усі овочі промийте в холодній воді. Гречку ретельно промийте.
Картоплю наріжте невеликими кубиками або брусочками, як вам більше подобається. Моркву натріть на крупній тертці або наріжте від руки тонкими брусочками. Цибулю і помідори нашаткуйте маленькими кубиками. За бажання з помідора зніміть заздалегідь шкірку.
Коли бульйон закипить, відправте в нього картоплю і гречану крупу. Після закипання полум'я зменшіть до середнього і варіть суп до готовності картоплі. У мене на це пішло близько 15 хвилин. Кришку при цьому злегка відкрийте, щоб виходила пара.
У цей час зробіть засмажку. У сковороді розігрійте олію. Відправте цибулю та моркву обсмажуватися. Помішуючи, готуйте до зарум'янювання цибулі.
Додайте в сковорідку помідор. Перемішайте і залиште ще на одну хвилину.
Яйця вбийте в глибоку невелику миску. Збовтайте виделкою.
У каструлю відправте засмажку. Посоліть усе за смаком. На цьому етапі можна додати улюблені спеції.
Дайте супу покипіти кілька хвилин. Влийте тонкою цівкою яйце, розмішуючи його в каструлі ложкою або виделкою, щоб утворилися яєчні "кружева".
Посипте суп зеленню, нарізаною дрібно. Кріп, петрушка або зелена цибуля чудово підійдуть для гречаного супу. Вимкніть плиту і залиште суп під кришкою настоятися деякий час.
Готово, подавайте в гарячому вигляді. За бажанням посипте суп чорним меленим перцем.
Кількість бульйону можна збільшити або зменшити на ваш смак залежно від того, якої густоти ви хочете отримати суп. Із зазначеної кількості рідини у мене вийшов суп середньої густоти.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 03.03.2023