Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Солянка проста домашня

Швидкий, бюджетний, але при цьому приголомшливо смачний обід. Проста домашня солянка не вимагає особливих зусиль і великої кількості часу. Зробити її можна з одних сосисок, але виходить вона такою ж ситної і наваристою, як і та, що готується на м'ясному бульйоні з нарізкою з різних копченостей.

Солянка проста домашня

60 хв. Порції: 6 53 Кк


  1. Сосиски 200 гр
  2. Вода 1.5 л
  3. Корнішони (мариновані) 100 гр
  4. Оливки 50 гр
  5. Картопля 3 шт.
  6. Лук 1 шт.
  7. Морква 1 шт.
  8. Лимон 0.5 шт.
  9. Томатна паста 2 стол.л.
  10. Рослинна олія 2 стол.л.
  11. Спеції сухі (для солянки) 1 чайн.л.
  12. Лавровий лист 2 шт.
  13. Перець чорний мелений за смаком
  14. Сіль за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зварити просту домашню та смачну солянку? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Крім сосисок можете використовувати і інші копченості: ковбасу, шинку і т.д. мариновані огірки можете замінити на солоні, а оливки на маслини.

  2. Сосиски очистіть від заводської плівки і наріжте кружечками. Сосиски для страви можете використовувати будь-які. Але варто враховувати, що вони можуть сильно вплинути на підсумковий смак страви. Наприклад, якщо візьмете сосиски з яскраво вираженим копченим смаком, то і все блюдо у вас теж буде з легким смаком копченостей. Якщо вам потрібен нейтральний смак, беріть звичайні сосиски, наприклад молочні або вершкові.

  3. Картоплю очистіть і наріжте середніми кубиками. Корнішони наріжте кружечками. Корнішони можете замінити на мариновані огірки звичайного розміру. Моркву натріть на крупній тертці.

  4. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками. Якщо ви або ваші діти не любите цибулю, можете не додавати в зажарку, а покласти цілком разом з картоплею. В самому кінці варіння розварену цибулину вийміть. Вона віддасть свої соки бульйону.

  5. Оливки наріжте кружечками. За бажанням можете додати оливки цілком. А також замінити оливки на маслини. Лимон наріжте півколами. У киплячу воду викладіть картоплю. Варіть на середньому вогні 10 хвилин.

  6. Поки вариться картопля, в сковороді на середньому вогні розігрійте 1 ст.л. рослинного масла. Викладіть моркву і цибулю і обсмажте, помішуючи, 5-7 хвилин.

  7. Додайте до овочів томатну пасту. Тушкуйте, помішуючи, ще 3-5 хвилин до м'якості овочів. Перекладіть овочі в каструлю до картоплі. У сковороду, де гасилися овочі, влийте рослинне масло, що залишилося. Викладіть сосиски і обсмажте, помішуючи, приблизно 5 хвилин до золотистої скоринки.

  8. Перекладіть сосиски в каструлю. Слідом додайте корнішони, оливки, часточки лимонів, лаврове листя і спеції. За бажанням додайте трохи розсолу з оливок або огірків. Щоб солянка не гірчила від лимонної цедри, можете додати замість нарізаних лимонів вичавлений з них сік.

  9. Варіть солянку на повільному вогні ще 10-15 хвилин. Точний час обсмажування овочів, варіння супу залежить від вашої техніки, продуктів, а також ваших особистих переваг. Орієнтуйтеся на свою техніку, продукти і власний смак. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 10 хвилин.

  10. Розлийте солянку по тарілках, додавши в кожну трохи зелені. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.01.2023

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com