- Сосиски 200 гр
- Вода 1.5 л
- Корнішони (мариновані) 100 гр
- Оливки 50 гр
- Картопля 3 шт.
- Лук 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лимон 0.5 шт.
- Томатна паста 2 стол.л.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Спеції сухі (для солянки) 1 чайн.л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Солянка проста домашня
Швидкий, бюджетний, але при цьому приголомшливо смачний обід. Проста домашня солянка не вимагає особливих зусиль і великої кількості часу. Зробити її можна з одних сосисок, але виходить вона такою ж ситної і наваристою, як і та, що готується на м'ясному бульйоні з нарізкою з різних копченостей.

60 хв. Порції: 6 53 Кк
Приготування рецепту
Як зварити просту домашню та смачну солянку? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Крім сосисок можете використовувати і інші копченості: ковбасу, шинку і т.д. мариновані огірки можете замінити на солоні, а оливки на маслини.
Сосиски очистіть від заводської плівки і наріжте кружечками. Сосиски для страви можете використовувати будь-які. Але варто враховувати, що вони можуть сильно вплинути на підсумковий смак страви. Наприклад, якщо візьмете сосиски з яскраво вираженим копченим смаком, то і все блюдо у вас теж буде з легким смаком копченостей. Якщо вам потрібен нейтральний смак, беріть звичайні сосиски, наприклад молочні або вершкові.
Картоплю очистіть і наріжте середніми кубиками. Корнішони наріжте кружечками. Корнішони можете замінити на мариновані огірки звичайного розміру. Моркву натріть на крупній тертці.
Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками. Якщо ви або ваші діти не любите цибулю, можете не додавати в зажарку, а покласти цілком разом з картоплею. В самому кінці варіння розварену цибулину вийміть. Вона віддасть свої соки бульйону.
Оливки наріжте кружечками. За бажанням можете додати оливки цілком. А також замінити оливки на маслини. Лимон наріжте півколами. У киплячу воду викладіть картоплю. Варіть на середньому вогні 10 хвилин.
Поки вариться картопля, в сковороді на середньому вогні розігрійте 1 ст.л. рослинного масла. Викладіть моркву і цибулю і обсмажте, помішуючи, 5-7 хвилин.
Додайте до овочів томатну пасту. Тушкуйте, помішуючи, ще 3-5 хвилин до м'якості овочів. Перекладіть овочі в каструлю до картоплі. У сковороду, де гасилися овочі, влийте рослинне масло, що залишилося. Викладіть сосиски і обсмажте, помішуючи, приблизно 5 хвилин до золотистої скоринки.
Перекладіть сосиски в каструлю. Слідом додайте корнішони, оливки, часточки лимонів, лаврове листя і спеції. За бажанням додайте трохи розсолу з оливок або огірків. Щоб солянка не гірчила від лимонної цедри, можете додати замість нарізаних лимонів вичавлений з них сік.
Варіть солянку на повільному вогні ще 10-15 хвилин. Точний час обсмажування овочів, варіння супу залежить від вашої техніки, продуктів, а також ваших особистих переваг. Орієнтуйтеся на свою техніку, продукти і власний смак. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися 10 хвилин.
Розлийте солянку по тарілках, додавши в кожну трохи зелені. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.01.2023