- Скумбрія (велика) 1 шт.
- Сіль (з гіркою) 1 стол.л.
- Цукор 0.5 стол.л.
- Гірчиця (насіння) 1 чайн.л.
- Мелений коріандр 0.5 чайн.л.
- Лавровий лист 1 шт.
Скумбрія сухого посолу в домашніх умовах
Малосольна, ароматна, ніжна - запаморочливо смачно! Скумбрія сухого посолу, приготована в домашніх умовах - натуральна закуска без консервантів і підсилювачів смаку. Незважаючи на відсутність розсолу, риба відмінно просолюється, залишаючись при цьому делікатною і ніжною на смак.

60 хв. Порції: 4 171 Кк
Приготування рецепту
Як зробити скумбрію сухого посолу в домашніх умовах? Підготуйте продукти. Скумбрію візьміть велику, жирну - така риба вийде найсмачнішою. Зазвичай вона продається замороженою, тож попередньо розморозьте її, переклавши з морозилки на нижню полицю холодильника. Раджу почати обробляти не до кінця відталу рибу - так буде набагато легше її різати.
Скумбрію помийте та обсушіть. Відріжте у риби голову та хвіст. Розріжте черевце, акуратно дістаньте нутрощі. Обов'язково видаліть чорну плівку з черевця - вона може надати рибі гіркого присмаку. Ще раз промийте скумбрію і гарненько обсушіть зовні та всередині.
Підготуйте спеції. Їхній набір може бути найрізноманітнішим. Якщо ви не любитель приправ, то залиште для засолювання тільки сіль і цукор. В іншому разі використовуйте будь-який набір. Розітріть насіння коріандру і гірчиці в ступці. Так само зробіть і з іншими великими спеціями, які будете додавати.
У мисочку насипте сіль, цукор, подрібнені зерна, руками поламайте лавровий лист. Перемішайте всі інгредієнти.
Відріжте великий шматок харчової плівки. Викладіть на неї тушку скумбрії. Гарненько натріть її посолочною сумішшю з усіх боків, особливо всередині.
Щільно загорніть рибу в кілька шарів плівки. Приберіть її в холодильник на 48 годин. Час від часу перевертайте її з бочка на бочок для рівномірного просолу. Перед подачею звільніть скумбрію від плівки, промийте її під холодною водою і добре обсушіть. Скумбрія сухим способом готова.
Наріжте рибу на шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 04.07.2023