- Сметана (жирністю 15-20%) 150 гр
- Пшеничне борошно 120 гр
- Яйця 2 шт.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Розпушувач 0.5 чайн.л.
- Сіль за смаком
- Сосиски 150 гр
- Твердий сир 100 гр
- Кетчуп 80 гр
- Помідори (у мене чері) 50 гр
- Італійські трави (або прованські) 1 чайн.л.
Піца Хвилинка на сковороді
Швидка, бюджетна і така смачна. Хочеться ще шматочок! Піца Хвилинка на сковорідці - це повноцінна випічка, яка за смаковими якостями нічим не поступається тій, що приготована в духовці. Тісто можна зробити м'яке або більш хрустке, товсте або тонке, як більше подобається.

30 хв. Порції: 4 262 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу Хвилинка на сметані на сковороді? Дуже просто. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Борошно беріть вищого ґатунку. Олію - будь-яку рослинну. Сметана підійде жирністю 15-20%. Яйця та сметана мають бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте їх із холодильника.
У мисці міксером збийте яйця з сіллю до пишності.
Додайте сметану кімнатної температури і знову збийте.
Всипте просіяне з розпушувачем борошно і перемішайте міксером до однорідності.
Залежно від вологості вашої сметани, розміру яєць, борошна може знадобитися більше чи менше. Тому орієнтуйтеся насамперед на консистенцію. Має вийти в'язке злегка текуче тісто.
Тепер підготуйте начинку. Сосиски можете замінити сардельками, ковбасою або шинкою. Помідори можете брати будь-які. У мене черрі. Якщо у вас звичайні помідори, наріжте їх кружечками. Помідори вибирайте соковиті, але щільні. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізання та приготування вони розповзуться в безформну масу і зіпсують зовнішній вигляд страви.
Сосиски очистіть від заводської плівки та наріжте кружечками.
Сир натріть на великій або середній тертці. Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий, м'який, типу моцарели.
У сковороді розігрійте рослинну олію. Викладіть сосиски та обсмажте, помішуючи, до появи золотистої скоринки.
Боки та дно сковорідки (Ø 24-26 см) змастіть рослинною олією. У мене після обсмажування сосисок залишилося достатньо жиру, тому я готувала на ньому. Вилийте на дно тісто і розрівняйте. Поверх тіста акуратно розподіліть кетчуп, не доходячи до країв 1 см. Зверху посипте прованськими травами.
По всій поверхні тіста розподіліть обсмажені сосиски.
Посипте сосиски тертим сиром. Зверху розподіліть помідори чері.
Поставте сковорідку на повільний вогонь, накрийте кришкою і готуйте піцу 10-15 хвилин або довше до готовності тіста і розплавлення сиру. Точний час залежить від особливостей роботи вашої плити та обраної сковороди.
Готову піцу перекладіть на блюдо і подайте до столу, прикрасивши свіжим базиліком. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 04.07.2023