- Скумбрія 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець горошком за смаком
- Сіль 15 гр
- Вода 6 стол.л.
- Рослинна олія 6 стол.л.
Консерви зі скумбрії домашні
Неймовірно смачні, буквально тануть у роті! Домашні консерви зі скумбрії однозначно смачніші та корисніші за покупні. Вони без зайвих добавок і консервантів. Риба не розвалюється на дрібні шматочки і відмінно тримає форму. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

300 хв. Порції: 2 255 Кк
Приготування рецепту
Як зробити консерви зі скумбрії в олії в банках на зиму в домашніх умовах? Підготуйте всі необхідні продукти. Консерви можна приготувати як зі свіжозамороженої рибки, так і зі свіжої. Якщо у вас скумбрія із заморозки, то її слід попередньо розморозити.
Скумбрію випатрайте, обов'язково приберіть чорну плівку всередині черевця, інакше готовий продукт буде гірчити. Відріжте голови, хвости та плавники. Рибу ретельно обполосніть і обсушіть.
Кожну тушку наріжте на порційні шматочки однакові за товщиною.
Скумбрію присипте сіллю, акуратно перемішайте і залиште таким чином на 15-20 хвилин.
Банки та кришки ретельно вимийте й обсушіть паперовими серветками. На дно кожної баночки викладіть по лавровому листу і кілька горошин чорного та запашного перців.
Щільно викладіть шматочки риби в баночки. У мене вийшло дві банки по 600 грамів кожна. В одну банку помістилася приблизно одна тушка риби середнього розміру.
У кожну баночку влийте 3 ст. л. води і 3 ст. л. рафінованої рослинної олії.
Закупорте банки кришками і встановіть їх у каструлю, дно якої застелене тонким рушником. Налийте холодну воду по плечики (до самих кришок). Встановіть на вогонь. Після закипання полум'я плити зменшіть до мінімального, прикрийте каструлю кришкою (обов'язково залиште невелику щілину, щоб виходила пара). Готуйте 4-5 годин.
Плиту вимкніть, баночки залиште у воді до повного охолодження. Далі вийміть банки з каструлі, витріть рушником і приберіть у прохолодне місце для тривалого зберігання.
Соковиті, ароматні консерви зі скумбрії готові!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 15.11.2023